Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Τρίκαλα: Οικογένεια προσφύγων ράβει προστατευτικές μάσκες και στολές

31/7/2020 3:05:04 μμ
Για τους πρόσφυγες και για τους κατοίκους της πόλης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οικογένεια αιτούντων άσυλο από το Ιράκ μένει τους τελευταίους εννέα μήνες σε ένα διαμέρισμα στα Τρίκαλα που ενοικιάζεται ως μέρος του προγράμματος ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Τrikala Α.Ε.

Τους τελευταίους τρεις μήνες ο Safar, που διατηρούσε το δικό του μικρό ραφείο στο βόρειο Ιράκ, φτιάχνει μάσκες για την προστασία από την COVID-19, οι οποίες έχουν διανεμηθεί σε πρόσφυγες και στους κατοίκους των Τρικάλων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις. Μας αφορά όλους. Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει "να βοηθάμε ανθρώπους, να γεμίζει η καρδιά μας". Έτσι νιώθω και εγώ. Οι κάτοικοι των Τρικάλων μάς σέβονται και μας αγαπούν. Καταλαβαίνουν πως έχουμε περάσει πολλές κακουχίες και πως προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας».

Έραψε μάσκες εθελοντικά και τις προσέφερε στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά του ως ένα «ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς», όπως είπε, αλλά και εκατό ολόσωμες στολές προστασίας για το προσωπικό της e-Trikala.

Πρόσφατα, έλαβε και μια παραγγελία από πολίτη που του ζήτησε να φτιάξει 500 μάσκες και αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς μια νέα ζωή. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στηρίζει πάντα την εκπαίδευση και επενδύει σε αυτήν
Εξηγεί γιατί οι ασθενείς «βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους