Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Τρίκαλα: Δραματικές οι ελλείψεις σε αντιβιοτικά

26/6/2023 8:28:08 μμ
Αφορούν σε σκευάσματα για την αντιμετώπιση του στρεπτόκοκκου στα παιδιά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλη έλλειψη καταγράφει το trikalanews.gr σε αντιβιώσεις που καλύπτουν το στρεπτόκοκκο στα παιδιά στα τρικαλινά φαρμακεία. Μιλώντας με γονείς αλλά και με φαρμακοποιούς, επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους τόσο για την εξέλιξη της λοίμωξης και τις διαστάσεις που έχει πάρει στον παιδικό πληθυσμό, όσο και για το διαρκές «κυνήγι» φαρμάκων κάθε φορά που μια ίωση προσβάλει τον πληθυσμό και κυρίως τους ανήλικους. Αντίστοιχες ελλείψεις εντοπίζονται και στα διαγνωστικά τεστ που πωλούν τα φαρμακεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΦ εξέδωσε επικαιροποιημένο κατάλογο ελλειπτικών φαρμάκων, ο οποίος περιλαμβάνει 61 σκευάσματα καθώς και 11 νοσοκομειακά, 2 εμβόλια και 54 φάρμακα που εισάγονται από το ΙΦΕΤ, σύνολο 128 φάρμακα. Στους λόγους της έλλειψης, ο ΕΟΦ καταγράφει αυξημένη ζήτηση ή καθυστέρηση παράδοσης ή προβλήματα παραγωγής και συνιστά εναλλακτικά σκευάσματα. Σημειώνεται ότι στα σκευάσματα σεμαγλουτίδης, ασικλοβίρης, verteporfin και tenecteplase κ.ά. υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση από τον ΕΜΑ για τις πανευρωπαϊκές ελλείψεις που παρουσιάζουν. Δείτε τη λίστα εδώ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)