Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τριετές πρόγραμμα εμβολιασμού από τον Ιούνιο

20/4/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

από τον Βασίλη Βενιζέλο
_____________________

Τριετές πρόγραμμα εμβολιασμού που θα συμπεριλάβει όλες τις κοινωνικές ομάδες που κατοικούν στη χώρα θα ξεκινήσει από το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Απριλίου ο υπουργός Υγείας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικά με το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας, αλλά επεσήμανε ότι η κάλυψη του πληθυσμού με τα παλιά εμβόλια είναι της τάξης του 90-95%, αλλά η αντίστοιχη κάλυψη με τα νεότερα πέφτει ακόμη και στο 35%.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δημ. Αβραμόπουλος, μετά το τριετές πρόγραμμα εμβολιασμού, όλοι οι εμβολιασμένοι θα έχουν την προσωπική τους κάρτα εμβολιασμού, "με όλες τις εγγηύσεις τήρησης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων".
Ο υπουργός Υγείας, αλλά και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), δήλωσαν ότι στο τριετές πρόγραμμα θα εμπλακούν τα ιατροκοινωνικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, οι αγροτικοί γιατροί, οι δήμοι και οι κοινότητες, ενώ η προσπάθεια θα στοχεύει επίσης να δημιουργηθούν μόνιμες δομές προληπτικής ιατρικής και εμβολιασμού στους χώρους που συγκεντρώνονται ευπαθείς ομάδες οι οποίες παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού, όπως οι Τσιγγάνοι.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Φαρμασέρβ Ελλάς θα διαθέσει άλλο σκεύασμα φλουοξετίνης
Και δημιουργείται μια νέα δύναμη στον χώρο της υγείας και της φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Καταγγελία για ιστοσελίδα που πουλά φάρμακα
Έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία, ο ΠΦΣ και ο ΕΟΦ
ΕΟΠΥΥ: Εξυπηρετεί πλέον και τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Οι συνταγές θα εκτελούνται με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις πληρωμές των φαρμακοποιών από το ΤΥΠΕΤ
Σήμερα αποζημιώνονται οι συνταγές Ιουνίου
Έρχεται μεγάλη αναβάθμιση των φαρμακείων της επαρχίας
Όσα συζητήθηκαν στο 9o Συνέδριο «Το φαρμακείο του αύριο»