Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Τραγέλαφο προκαλούν οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία

2/11/2017 11:52:01 πμ
Σκευάσματα με λιανική τιμή χαμηλότερη της χονδρικής!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η απελευθέρωση τιμών και διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) θα έφερνε πτώση των τιμών και ευκολότερη πρόσβαση διατείνονταν θεσμοί και κυβέρνηση, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει.


Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου των φαρμακοποιών της Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος δίνει παραδείγματα σκευασμάτων με αυξημένες τιμές, η απελευθέρωση είναι εις βάρος των πολιτών και υπέρ των εταιρειών και των σούπερ μάρκετ.


Όπως γράφει ο κ. Λουράντος, η κυβέρνηση «επέβαλε την αναγραφή επί των συσκευασιών τους της ενδεικτικής λιανικής τιμής, αφήνοντας ελεύθερη τη χονδρική τιμή, παρά τη σφοδρή αντίθεσή μας, την οποία μάλιστα είχα υποστηρίξει στη Βουλή».

Παραθέτει δε τα εξής παραδείγματα:

  • Μundisal: Πριν από την απελευθέρωση: Χ.Τ.: 1,2€, Λ.Τ.: 1,72€
    Μετά την απελευθέρωση: Χ.Τ.: 3,63€ και ενδεικτική Λ.Τ.: 2,00€
  • Protalgon: Χ.Τ.: 2,45€, ενδεικτική Λ.Τ.: 1,80€ και προτεινόμενη Λ.Τ.: 3,38€
Όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος, το κουτί θα αναγράφει 1,80 και ο φαρμακοποιός θα πρέπει να ζητά 3,38€. Αν και οι ενδεικτικές τιμές δεν είναι δεσμευτικές για το φαρμακοποιό, αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την αξιοπρέπειά του: «Πώς θα πείσεις τον πελάτη ότι η αναγραφόμενη ενδεικτική τιμή είναι μικρότερη της χονδρικής τιμής που τα προμηθεύεσαι; Και αυτός θα το πιστέψει και θα πληρώσει παραπάνω; Θα του δείχνεις συνεχώς τιμολόγια αγοράς; Δεν θα έχει την υποψία ότι τον κλέβεις;», τονίζει ο κ. Λουράντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους