Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τον ΕΟΠΥΥ και τον τομέα του φαρμάκου φέρεται να αναλαμβάνει ο Αν. Μπέζας

25/6/2013 6:27:25 μμ
Αρμοδιότητες της Ζέττας Μακρή το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΟΚΑΝΑ; Αναμένεται άμεσα η ανάθεση των καθηκόντων τους από το νέο υπουργό Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σύμφωνα με πηγές του ygeia360.gr, ο νέος υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας θα αναλάβει την αρμοδιότητα για την «καυτή πατάτα» του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και του τομέα του φαρμάκου, καθώς ηπρότερη πολιτική εμπειρία του από το υπουργείο Οικονομικών θεωρήθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως εκείνο το χαρακτηριστικό το οποίο θα βοηθήσει τον κ. Μπέζα στηνάμεση ανάσχεση του διαρκώς διογκούμενου ελλείμματος του Οργανισμού, αλλά και στην κάλυψη της «τρύπας» ύψους 2,5 δισ. ευρώ η οποία υπονομεύει τον ΕΟΠΥΥ.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η νέα υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή αναμένεται να αναλάβει την αρμοδιότητα για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

 

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι την τελική και αποκλειστική απόφαση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών έχει ο πολιτικόςπροϊστάμενός τους, ο νέος υπουργός Υγείας ?δωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει τάχιστα στη σχετικήκατανομή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την κυβέρνηση.

 

Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή