Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τον Απρίλιο ενδέχεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί Covid-19 στα φαρμακεία

28/2/2022 4:14:45 μμ
Το υπουργείο Υγείας θέλει να καταργήσει τα εμβολιαστικά κέντρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης
Τα δύο νέα πρωτεϊνικά εμβόλια έναντι της Covid-19 που αναμένονται στη χώρα μας αλλά και οι εντατικές προσπάθειες των φαρμακευτικών εταιρειών για την ανάπτυξη εμβολίου που να προστατεύει και από τη μετάλλαξη Omicron θα εμπλουτίσουν στα επόμενα στάδια το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» και σύμφωνα με την εφημερίδα «Συνείδηση» θα διευκολύνουν να ενταχθούν και τα φαρμακεία στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ενόψει του πιθανού νέου κύματος της νόσου και το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας, το οποίο επιθυμεί να καταργήσει τα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα και να αναλάβουν τους εμβολιασμούς των πολιτών οι φαρμακοποιοί. Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστούν οι συζητήσεις για όλα τα επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν «πίσω» από το θέμα αυτό, ενώ προβλέπεται η διαδικασία στα φαρμακεία να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε για το θέμα:

«Η κουβέντα επί του θέματος έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν η Covid γίνει ενδημική νόσος σίγουρα θα ισχύσει αυτό, αλλά παράλληλα υπάρχει επιθυμία να παύσουν να υπάρχουν τα εμβολιαστικά κέντρα και να αναλάβουν τον εμβολιασμό τα φαρμακεία. Η επιθυμία είναι από το υπουργείο Υγείας, αλλά και εμείς οι φαρμακοποιοί δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Πάει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν έχει "κλειδώσει" κάτι ακόμη».

Μιλώντας στην εφημερίδα και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος ανέφερε:

«Υπάρχει κουβέντα για το ζήτημα, αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, είναι σε αρχικό στάδιο, θα έλεγα. Αυτό συμφέρει το Κράτος, το υπουργείο και τους φαρμακοποιούς, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τα εμβόλια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης (όπως αυτά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και απαιτούν για τη συντήρησή τους χαμηλές θερμοκρασίες), αλλά θα μπορούν να συντηρηθούν σε συνθήκες ψυγείου, όπως δηλαδή συντηρούνται και τα υπόλοιπα φάρμακα. Το Κράτος θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα από το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων, επομένως αυτήν τη στιγμή συνεχίζεται ο διάλογος και παράλληλα αναμένουμε και τα νέα εμβόλια. Κατ΄ εκτίμηση η παύση λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο και μετά, δηλαδή από τότε και έπειτα τους εμβολιασμούς θα αναλάβουν να κάνουν τα φαρμακεία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο