Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Tofacitinib & Alemtuzumab : Οριστικές οδηγίες για τη χρήση τους

19/11/2019 2:31:41 μμ
Ολοκληρώθηκε η ανασκόπηση του ΕΜΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαιώνει, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής ανασκόπησης, ότι το tofacitinib μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος στους πνεύμονες και σε βαθιές φλέβες σε ασθενείς που βρίσκονται ήδη σε υψηλό κίνδυνο και γι' αυτό ορίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε αυτήν την ομάδα των ασθενών.
Επιπλέον, ορίζεται ότι οι δόσεις συντήρησης των 10mg δύο φορές ημερησίως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο θρόμβων αίματος, εκτός εάν δεν υπάρχει κατάλληλη εναλλακτική θεραπεία.
tofacitinib Τέλος, συνιστά ότι, λόγω αυξημένου κινδύνου εμφάνισης σοβαρών και θανατηφόρων λοιμώξεων, οι ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία με tofacitinib  μόνο όταν δεν υπάρχει εναλλακτική θεραπεία.

Περιορισμούς και στη χορήγηση του alemtuzumab

Περιορισμούς και στη χορήγηση του alemtuzumab αποφάσισε ο ΕΜΑ, λόγω σπάνιων αλλά σοβαρών παρενεργειών που περιλαμβάνουν ακόμα και θάνατο. Το φάρμακο θα χορηγείται μόνο σε εμμένουσα και υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ορισμένες καρδιακές, κυκλοφοριακές ή αιμορραγικές διαταραχές ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν αυτοάνοσες διαταραχές εκτός της σκλήρυνσης.
Το φάρμακο πρέπει να χορηγείται μόνο σε νοσοκομείο με εύκολη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις εντατικής θεραπείας και σε ειδικούς που μπορούν να χειριστούν σοβαρές
ανεπιθύμητες ενέργειες.
Συνιστάται επίσης η αναθεώρηση του φύλλου οδηγιών και της Περίληψης Χαρακτηριστικών του Προϊόντος με συμβουλές για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σοβαρών καρδιαγγειακών διαταραχών (οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την έγχυση του φαρμάκου) και των επιπλοκών από το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους