Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Το σκεύασμα Kelosoft δεν πωλείται από τα e-shops των φαρμακείων

28/6/2023 10:17:03 μμ
Μετά από παρέμβαση της παράταξης Δη.Ε.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με παρέμβαση της παράταξης Δη.Ε.Φ. αποσύρθηκε από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των φαρμακείων η επουλωτική κρέμα Kelosoft, αν και ήταν διαθέσιμη σε μια πληθώρα από e-shops. Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, τα μέλη της ήρθαν σε επικοινωνία τόσο με την εταιρεία όσο και με φαρμακοποιούς, ενημερώνοντάς τους πως απαγορεύεται η διάθεση του σκευάσματος αυτού μέσω διαδικτύου, καθώς κατατάσσεται στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ φέροντας καφέ ταινία γνησιότητας.

«Η αρχική απάντηση της εταιρείας αλλά και ελάχιστων συναδέλφων ήταν ότι δεν υπάρχει θέμα στη διαδικτυακή διάθεση του σκευάσματος, αρνούμενοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, πράγμα που δείχνει άγνοια για τους νόμους και αδιαφορία για το θέμα αυτό από πλευράς των πρωτοβάθμιων και του δευτεροβάθμιου οργάνου μας το τελευταίο διάστημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Ωστόσο, η εταιρεία μετά τη δεύτερη επικοινωνία που έγινε αντιλήφθηκε ότι οι πελάτες της παρανομούν και προχώρησε σε ενημέρωση για να κατεβάσουν το προϊόν από τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, κάτι που φυσικά έγινε.

Σε δηλώσεις του στο f.daily o Παντελής Μαλιωτάκης, Φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ και μέλος της Δη.Ε.Φ., δήλωσε:
«Στο πλαίσιο διασφάλισης της ορθής και νόμιμης λειτουργίας των φυσικών φαρμακείων και των ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα η οποία κάνει συνεχώς ελέγχους για τον εντοπισμό παράνομων ενεργειών. Είναι ένας πρωταρχικός στόχος - στοίχημα που έχουμε θέσει, ώστε να πατάξουμε κάθε είδους παράνομη ενέργεια κόντρα στα συμφέροντα του φαρμακοποιού.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι παρανόμως πωλείται το συγκεκριμένο φάρμακο από κάποια e-shops. Λειτουργήσαμε αστραπιαία προκειμένου η συγκεκριμένη παράνομη πώληση να διακοπεί και να μη δούμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Με θλίψη μας αντιληφθήκαμε ότι οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί δεν είχαν σωστή ενημέρωση σχετικά με την παράνομη πώληση του συγκεκριμένου ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. από το διαδίκτυο.

ΓιΆ αυτό δυστυχώς ευθύνονται τα πρωτοβάθμια και το δευτεροβάθμιο όργανό μας που δεν είχαν προβεί σε κάποια ενέργεια όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρχει ορθή ενημέρωση των συναδέλφων καθώς και εντατικός έλεγχος της ορθής και νόμιμης λειτουργίας φυσικών φαρμακείων και e-shops. Έως τότε θα είμαστε εδώ να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα και το συμφέρον του φαρμακοποιού».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)