Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Το πρώτο ρομπότ απολύμανσης, με 100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έφτασε στην Ελλάδα

24/3/2021 2:24:20 μμ
Έχει ήδη παραδοθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Tο πρώτο ευρωπαϊκό ρομπότ απολύμανσης έφτασε στην Ελλάδα και έχει ήδη παραδοθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενώ αναμένεται να παραδοθεί άμεσα ακόμα ένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - Παπαγεωργίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, αγοράζει 200 ρομπότ απολύμανσης για ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Τα ρομπότ αυτά μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε δέκα μόλις λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Με μία φόρτιση ένα ρομπότ μπορεί να απολυμάνει πάνω από 18 θαλάμους.
Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο. Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσική διαδικασία και όχι για χρήση χημικού απολυμαντικού, η χρήση του είναι ασφαλέστερη για το προσωπικό του νοσοκομείου και για τους ασθενείς, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να χειρίζεται, να μεταφέρει ή να αποθηκεύει τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες. 

Δύο ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται ανάμεσα στα 31 πρώτα που λαμβάνουν ρομπότ απολύμανσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Σλοβενία. 
Συνολικά, ο προϋπολογισμός έως 12 εκατομμύρια € είναι διαθέσιμα για την αγορά των 200 ρομπότ απολύμανσης από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
Για τη θεραπεία της σοβαρής δρεπανοκυτταρικής νόσου ή εξαρτώμενης από μετάγγιση β-θαλασσαιμίας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους