Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος "χαμαιλέοντας"

5/4/2017 12:07:56 μμ
Στην Αθήνα, από το ιατρείο πλαστικού χειρουργού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το μελάνωμα είναι ένας από τους κακοήθεις όγκους του δέρματος ή και των βλεννογόνων, ο οποίος εμφανίζεται με διάφορες μορφές και χρώματα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να αλλάζει μορφή ανά τρίμηνο. Αυτός είναι και ο λόγος που το μελάνωμα έχει χαρακτηριστεί και ως "καρκίνος χαμαιλέοντας".

 

Το κακόηθες μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, αλλά αν διαγνωστεί εγκαίρως (σε αρχικό στάδιο), είναι ιάσιμο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπισθεί σωστά από τα πρώτα βήματα, δηλαδή να γίνει η σωστή διάγνωση αρχικά και να ακολουθήσει η ορθή χειρουργικά εξαίρεση του ύποπτου σπίλου.

 

Παρότι όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι σε θέση να διαγνώσουν ένα μελάνωμα, δεν έχουν όλοι τις απαραίτητες χειρουργικές γνώσεις να το αντιμετωπίσουν. Η εξαίρεση του μελανώματος θα πρέπει να γίνεται από ειδικό πλαστικό χειρουργό, με εξειδικευμένες γνώσεις χειρουργικής για την αντιμετώπιση αυτών των όγκων. Είναι υψίστης σημασίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία του όγκου, να γίνουν σωστά από την αρχή όλα τα χειρουργικά βήματα, με τις μικρότερες επιπτώσεις για την υγεία και την ποιότητα ζωής του ασθενή.


Το ιατρείο του πλαστικού και επανορθωτικού χειρουργού Νεκτάριου Ντουντουλάκη προσφέρει δωρεάν εξέταση, εκτίμηση και χαρτογράφηση όλων των δερματικών αλλοιώσεων, με στόχο την πρόληψη εξαλλαγής σπίλων (ελιών) σε μελάνωμα και σε άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος. Όπως αναφέρει ο ίδιος «κάθε χρόνο, αρκετοί συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να ζουν και να παραμένουν υγιείς χάρη σε μια απλή προληπτική εξέταση».


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ιατρείο στο τηλέφωνο 210 2235410, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους