Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το πρώτο ΑΙ σύστημα ειδικά για φαρμακεία

29/5/2025 4:55:39 μμ
Διαθέσιμο στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πρώτη έξυπνη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ειδικά για τη ροή εργασιών των φαρμακείων είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα σύστημα από την εταιρεία Pharmacy Quality Solutions του Ομίλου Innovaccer που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ και είναι σχεδιασμένο να βοηθά τον φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του. 


Το σύστημα ενσωματώνει πληροφορίες και αυτοματισμούς στις λειτουργίες του φαρμακείου, χωρίς να διασπά τη ροή εργασιών, καθώς εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν απαιτείται. Αυτές μπορεί να αφορούν τους ασθενείς-πελάτες, π.χ. για την προτροπή εμβολιασμού ή εξετάσεων πίεσης και σακχάρου, ή το φαρμακείο ως επιχείρηση, καθώς ιεραρχεί και ενημερώνει όταν πρέπει να εκτελεστούν συγκεκριμένες εργασίες που αφορούν την επίτευξη στόχων ή τις απαιτήσεις των προμηθευτών. Παράλληλα υποστηρίζει την επικοινωνία με τους ασθενείς μέσω μηνυμάτων ή κλήσεων και συνδέεται με το ευρύτερο οικοσύστημα της υγειονομικής περίθαλψης.


«Τα κοινοτικά φαρμακεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στη φροντίδα υγείας και πιέζονται καθώς καλούνται να συνδυάσουν τον παραδοσιακό τους ρόλο της χορήγησης φαρμάκων με τις νέες απαιτήσεις για την παροχή υπηρεσιών», αναφέρει η εταιρεία, συμπληρώνοντας πως το εν λόγω σύστημα τους δίνει αυτό ακριβώς που χρειάζονται: καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο. «Σαν να έχουν έναν ψηφιακό βοηθό που αναλαμβάνει μέρος των εργασιών, ώστε το προσωπικό να απασχολείται περισσότερο με τους ασθενείς και την αύξηση εσόδων μέσω των υπηρεσιών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1/1/2026 διαχωρίζονται μεταξύ των Φαρμασέρβ-Lilly και Φαρμασέρβ Ελλάς






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ