Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το μεγάλο story των εμβολιασμών στα φαρμακεία

9/12/2024 3:14:13 μμ
Μέσω βίντεο και infographics από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια παρουσίαση των υπηρεσιών εμβολιασμών σε φαρμακεία, όπως προσφέρονται σε 7 χώρες του κόσμου, παρέχει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν και εξελίχθηκαν αυτές οι υπηρεσίες, ποιοι φορείς εμπλέχτηκαν και ποιοι είναι οι όροι σχετικά με τις αρμοδιότητες, τις πληρωμές και τις χρηματοδοτήσεις. 


Μέσα από 4 βίντεο και 3 infographics για τις χώρες Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, η FIP αναδεικνύει το σημαντικό «ταξίδι» που έχει κάνει ο κλάδος για να φτάσει στο σήμερα, με απώτερο στόχο οι υπηρεσίες εμβολιασμού σε φαρμακεία να εφαρμόζονται καθολικά, ώστε οι κοινωνίες να απολαμβάνουν τα οφέλη τους που είναι: μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, αποφόρτιση του συστήματος υγείας, πρόληψη μεταδοτικών παθήσεων με ό,τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία, το σύστημα υγείας και την οικονομία μιας χώρας. 


Όπως αναφέρει η FIP στα Infographics, πρόσφατη έκθεση για τα οικονομικά της υγείας, οι εμβολιασμοί ενηλίκων (κατά της γρίπης, του RSV, του έρπητα ζωστήρα και του πνευμονιόκοκκου), μπορεί να επιστρέψει στην κοινωνία έως και 19 φορές τις αρχικές επενδύσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα συμπεράσματα της νέας μελέτης «Φαρμακεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – Δεδομένα και Προκλήσεις»
Με κεντρικό μήνυμα: «Όταν σκέφτεσαι την υγεία σου, σκέψου τον φαρμακοποιό σου»






Σχετικά άρθρα

ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζονται οι ψηφιακές απάτες του κοινού μέσω eMAIL
Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπλανητικών μηνυμάτων
Έλεγχο των τιμών και των διαφημίσεων στα ΜΗΣΥΦΑ ζητά ο Γ. Δαγρές
Μεταξύ των προτάσεών του για τη βελτιωμένη ρύθμισή τους
Οδηγίες για τους φαρμακοποιούς που συνεργάστηκαν με τη φαρμακαποθήκη  Γ. Σαράντης Α.Ε.
Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, η εταιρεία βρίσκεται σε «παύση πληρωμών»
Καλλυντικά: Οι ανεπιθύμητες ενέργειές τους σε real-time
Μέσω νέας πλατφόρμας από τον FDA