Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Το Χαμόγελο του Παιδιού παρείχε 7.518 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.797 παιδιά

29/4/2015 11:14:22 πμ
Με τη στήριξη της Johnson & Johnson
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Από τις αρχές του 2015 έως και το τέλος Μαρτίου, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα και η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη της Johnson & Johnson, συνέχισαν το οδοιπορικό τους ανά την Ελλάδα πραγματοποιώντας οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.



Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στο Αιγάλεω, στην Ανδραβίδα, στα Λεχαινά, στη Βάρδα, στην Αμυγδαλέζα, στο Αίγιο και στη Χαλκιδική όπου χάρη στην πολύτιμη και ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών γιατρών και των οδοντιάτρων πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 1.023 παιδιά.

Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού βρέθηκε στο Μαρούσι και στη Ζάκυνθο πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις σε 4.724 παιδιά.

Επίσης, η κινητή Οφθαλμολογική μονάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε τον οικισμό Φυλής στα Νέα Λιόσια πραγματοποιώντας οφθαλμολογικές εξετάσεις σε 50 παιδιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2014 πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 15.698 παιδιά ενώ από το 2002 όπου και ξεκίνησε η δράση της προληπτικής ιατρικής έως και το 2014, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις σε 57.550 παιδιά πανελλαδικά.

Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες καθιστούν κάθε προσφορά απαραίτητη για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής και τη σημαντική βοήθεια της Johnson & Johnson βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη στον τομέα της Υγείας. Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που παραπέμπονται στα Τμήματα του Οργανισμού για περαιτέρω στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή των εκατοντάδων γιατρών/οδοντιάτρων από όλη την Ελλάδα, μέλη των τοπικών ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων, των γιατρών από Νοσοκομεία της Αττικής, της Επαρχίας και των τοπικών Κέντρων Υγείας, των γιατρών της Ελληνικής Αλλεργιολογικής Εταιρείας και Κλινικής Ανοσολογίας και των εθελοντών γιατρών/οδοντιάτρων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στελεχώνουν τις κινητές μονάδες ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, που υλοποιεί ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω στρατηγικών συνεργασιών με παγκόσμιους οργανισμούς. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος του Προληπτικής Ιατρικής 2014 - 2015 για τον «Ιπποκράτη» και τις μονάδες και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.


Επόμενοι σταθμοί του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:
  •  Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 20 έως και τις 30 Απριλίου
  •  Αλεξανδρούπολη από τις 4 έως και τις 8 Μαΐου (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας)
  •  Ξάνθη από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου (κεντρική πλατεία Ξάνθης)
  •  Ιωάννινα από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου (πλατεία Πύρρου)

Επόμενοι σταθμοί της κινητής Οδοντιατρικής μονάδας:

  •  Αργυρούπολη από τις 20 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου (βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αργυρούπολης)
  •  Δωδεκάνησα από τις 18 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου (Κάρπαθος, Τήλος, Χάλκη και Καστελόριζο σε κεντρικά σημεία)

Επόμενοι σταθμοί της κινητής Οφθαλμολογικής μονάδας:
  •  Kardzali – Βουλγαρία από τις 15 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»