Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο λειτουργεί με μία υπάλληλο

26/11/2018 12:18:39 μμ
Δεν προχωράει η μετάθεση φαρμακοποιού, αν και ο ίδιος έχει υποβάλλει αίτημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Λειτουργικά μετέωρο» χαρακτηρίζεται το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αίγιο που λειτουργεί με μία υπάλληλο, τη στιγμή που ένας φαρμακοποιός από τον ΕΟΠΥΥ της Πάτρας έχει υποβάλλει αίτημα να μεταφερθεί εκεί εδώ και ενάμισι χρόνο.


Σύμφωνα με άρθρο του pelop.gr, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δεσμευτεί προφορικά (κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα) ότι όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν, αλλά το θέμα δεν προχωρά υπηρεσιακά, παρά την ουδέτερη εισήγηση της διευθύντριας Μαρίνας Σίδερη.


Η αδράνεια από πλευράς ΕΟΠΥΥ έχει ως αποτέλεσμα η Πάτρα να μένει με 10 φαρμακοποιούς και το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ του Αιγίου να έχει μία μόνο υπάλληλο. Όταν αιτιολογημένα η υπάλληλος απουσιάσει με άδεια, τότε το φαρμακείο κλείνει, ασχέτως εάν οι ανάγκες των ασθενών-ασφαλισμένων δεν μπορούν να περιμένουν.


Όπως τονίζεται στο άρθρο, το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί ασφαλισμένους από την Ευρωστίνη μέχρι το Λαμπίρι, ενώ η μετακίνηση του αιτούμενου μονίμου δεν θα κοστίσει τίποτα στην υπηρεσία, έναντι κάποιου νέου προσωρινού υπαλλήλου.

Η υπάλληλος χρησιμοποιεί το δικό της υπολογιστή

Σύμφωνα με το pelop.gr, η λειτουργία του ίδιου φαρμακείου στηρίζεται σε προσωπικά μέσα της υπαλλήλου. Για πάνω από ένα χρόνο, το φαρμακείο δεν διαθέτει (λόγω βλάβης) ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις παραγγελίες συνταγογραφούμενων σκευασμάτων από την Πάτρα, ούτε φαξ ούτε φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ιατρικές συμβουλές των ασθενών που αφορούν την προμήθεια φαρμάκων.


Η υπάλληλος χρησιμοποιεί δικό της υπολογιστή και εκτελεί συνταγές φαρμάκων (με πρωτόκολλο) με την προσωπική της διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ με το κινητό της τηλέφωνο "σκανάρει" τα παραπεμπτικά, αφού για ασθενείς ηλικιωμένους ή για όσους έρχονται από μακριά (Καλάβρυτα, Κορινθία κ.ά.) δεν είναι εύκολο να μεταβαίνουν στην πόλη για μια φωτοτυπία.


Σημειώνεται όμως ότι πριν από 5 μήνες, ο ΕΟΠΥΥ άλλαξε όλους τους υπολογιστές στις υπηρεσίες του στην Αχαΐα (περί τους 50), αλλά αυτό δεν έγινε στο παράρτημα του Αιγίου, ενώ η διεύθυνση των Πατρών που έχει λάβει σχετικό έγγραφο αίτημα δεν έχει πράξει κάτι για να το ικανοποιήσει.

Περισσότερα εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη