Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το φαρμακείο του 2030 μέσα από τους στόχους των Ευρωπαίων φαρμακοποιών

19/2/2019 4:10:15 μμ
O PGEU δημοσίευσε το όραμά του για το επάγγελμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την 60η επέτειό του γιορτάζει ο Σύλλογος Ευρωπαίων Φαρμακοποιών PGEU και δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο: «Φαρμακείο 2030: Ένα όραμα για το κοινοτικό φαρμακείο στην Ευρώπη».

Στην έκθεση καταγράφονται 10 βασικές συστάσεις που θα πραγματοποιήσουν το όραμα για κοινοτικό φαρμακείο του 2030:

  1. Να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της παρέμβασης του κοινοτικού φαρμακοποιού για τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας, προωθώντας τις φαρμακευτικές υπηρεσίες για τη βελτίωση της συμμόρφωσης στη θεραπεία και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων της.
  2. Συμμετοχή των κοινοτικών φαρμακοποιών σε μοντέλα συνεργασίας.
  3. Να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς της κοινότητας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες υγείας των ασθενών και στον κατάλογο των φαρμάκων που λαμβάνουν.
  4. Οι φαρμακοποιοί να δίνουν συμβουλές για την ενσωμάτωση νέων ψηφιακών λύσεων στην υγειονομική περίθαλψη.
  5. Να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς, ως αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για την υγεία των πολιτών, να συμβάλουν στην πρόοδο της ψηφιοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης.
  6. Να ενσωματωθούν στα φαρμακεία φαρμακογονιδιωματικά τεστ και να αξιοποιούνται καθημερινά τα πραγματικά big data που συγκεντρώνουν οι φαρμακοποιοί για τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών.
  7. Οι φαρμακοποιοί να αναλαμβάνουν προσυμπτωματικούς ελέγχους, τη διαχείριση φαρμακευτικής αγωγής, την εκπαίδευση για προβλήματα υγείας, ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος των χρόνιων ασθενειών.
  8. Να θεσμοθετηθούν κανονιστικά πλαίσια για τη μεγιστοποίηση της αξίας του πολύ προσιτού δικτύου φαρμακείων στις κοινότητες που αυτά εξυπηρετούν.
  9. Να διασφαλιστεί ότι οι φαρμακοποιοί της κοινότητας μπορούν να παρέχουν στους ασθενείς όλα τα φάρμακα και τις ιατρικές συσκευές που χρειάζονται.
  10. Να διασφαλιστεί ότι οι αμοιβές των κοινοτικών φαρμακοποιών αντικατοπτρίζουν τη συμβολή τους στη βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε άλλες υπηρεσίες υγείας και υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας.

 

Ο πρόεδρος του PGEU Michal Byliniak δήλωσε σχετικά: «Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τη ζωτική συμβολή του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στην υγεία των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες και να κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον, για το πώς το επάγγελμα μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την υγεία και τα συστήματα υγείας της Ευρώπης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη