Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Νέο B2B περιβάλλον για την εμπορική συνεργασία φαρμακείων
Πιο φιλικό και εύχρηστο σύστημα για καλύτερη οργάνωση και εξοικονόμηση χρόνου
Η FITO+ επίσημος χορηγός της Βούλας Παπαχρήστου
Η πρωταθλήτρια στίβου προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
ΣΑΦΕΕ: Πρόεδρος ξανά ο Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος
Απαιτείται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας, δήλωσε ο ίδιος

Το φαρμακείο μπορεί να γίνει καταφύγιο για άτομα μετά από σεξουαλική κακοποίηση

30/7/2020 1:56:37 μμ
Το δρόμο ανοίγει φαρμακοποιός στο ανατολικό Λονδίνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα φαρμακείο στο ανατολικό Λονδίνο προσφέρει στήριξη σε άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, στο πλαίσιο μιας πιλοτικής υπηρεσίας σε συνεργασία με τη ομάδα δημόσιας υγείας της περιοχής.

Το πρόγραμμα προσφέρει τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αντισυλληπτικά σκευάσματα έκτακτης ανάγκης και παραπομπή σε υπηρεσίες HIV και ξεκίνησε πριν από δύο μέρες με στόχο να αξιολογηθεί μετά από 6 μήνες. Η ιδέα γεννήθηκε λόγω της αύξησης των περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με τη φαρμακοποιό Shaheen Bhatia να επιθυμεί να προσφέρει ένα «καταφύγιο» στους ανθρώπους που δεν έχουν πού να απευθυνθούν λόγω των μειωμένων ωραρίων λειτουργίας των φορέων υγείας και του lockdown.

«Θέλω να βοηθήσω, ούτως ή άλλως το φαρμακείο είναι ανοιχτό και προσβάσιμο, οπότε αν κάποιος χρειάζεται κάπου να πάει, είμαστε εδώ» αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά και προσθέτει «ας δούμε πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ιδιαίτερους "ασθενείς" στα φαρμακεία μας». 

Η Bhatia εξάλλου παρείχε ήδη υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, αλλά –όπως τόνισε– «η σεξουαλική κακοποίηση δεν γνωρίζει ηλικία ή φύλο και πρέπει να επεκτείνουμε την υπηρεσία σε όλους».

Η ομάδα δημόσια υγείας έχει ελέγξει ότι το φαρμακείο διαθέτει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις (επιπλέον χώρος, τουαλέτα) και μαζί με τη φαρμακοποιό συνεργάστηκαν με οργανισμούς, φορείς και κρατικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το θέμα ώστε να παραπέμπουν τα κακοποιημένα άτομα στο φαρμακείο, σύμφωνα με το pharmaceutical-journal.com.

Με την ελπίδα ότι πρόγραμμα μπορεί να γίνει γνωστό και να δέχεται άτομα από πολλές πηγές ακόμα και από την αστυνομία, η φαρμακοποιός φιλοδοξεί να συγκεντρώσει επαρκή δεδομένα και να παρουσιάσει την ιδέα της και σε εθνικό επίπεδο.

Η Helga Mangion από τον Εθνικό Φαρμακευτικό Σύλλογο δήλωσε ότι η πιλοτική αυτή υπηρεσία είναι «ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανεξάρτητου φαρμακείου που δείχνει ευαισθησία στις ανάγκες του κοινού και ανταποκρίνεται σε αυτές, παρέχοντας λύσεις».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλούσιο ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από τα βραβεία-θεσμό για τα προϊόντα φαρμακείου
Καλεί τους φαρμακοποιούς από όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν


Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.: Νέο B2B περιβάλλον για την εμπορική συνεργασία φαρμακείων
Πιο φιλικό και εύχρηστο σύστημα για καλύτερη οργάνωση και εξοικονόμηση χρόνου
ΙΔΕΕΑΦ – ΠΦΣ: Ξεκίνησαν τα διαδικτυακά σεμινάρια για τον εμβολιασμό
Το 2ο σεμινάριο του νέου κύκλου γίνεται σήμερα
FIP: Είναι καθήκον των κυβερνήσεων να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη μέσω των φαρμακείων
Η Ομοσπονδία ετοιμάζει κόμβο δεδομένων που αφορούν τα φαρμακεία όλου του κόσμου