Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το ευέλικτο ωράριο στα φαρμακεία προωθεί ο βρετανικός σύλλογος φαρμακοποιών

24/7/2020 11:05:53 πμ
Ζητά επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το όραμά του για το μέλλον των φαρμακείων παρουσιάζει ο Βασιλικός Φαρμακευτικός Σύλλογος του Ηνωμένου Βασιλείου σε έκθεσή του, με την οποία μεταξύ άλλων θέλει να διασφαλίσει ότι οι «θετικές αλλαγές» για τη λειτουργία των φαρμακείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Η έκθεση με τίτλο: «Το μέλλον του φαρμακείου σε ένα βιώσιμο NHS» αναφέρεται σε τρεις βασικές προτεραιότητες που είναι: η υποστήριξη και αναγνώριση της αξίας του προσωπικού των φαρμακείων, η υποστήριξη του ενιαίου NHS και η καινοτομία. Περιλαμβάνονται δε και 19 αρχές, μεταξύ των οποίων, είναι:
  • Πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία και κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Υποστήριξη των φαρμακοποιών που διαχειρίζονται ασθενείς ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι συνταγογράφοι.
  • Μόνιμη εφαρμογή αλλαγών που έγιναν μέσα στην πανδημία, όπως το ευέλικτο ωράριο. 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Sandra Gidley, η ευελιξία στο ωράριο ήταν μία από τις θετικές αλλαγές που επέβαλε η COVID-19, καθώς –όπως αναφέρει η ίδια στο pharmaceutical-journal.com– «έδωσε το χρόνο στις ομάδες των φαρμακείων να αναπτυχθούν επαγγελματικά, να επικεντρωθούν σε πολύπλοκα ζητήματα και να εξελίξουν τις ψηφιακές διαβουλεύσεις με τους ασθενείς που έχουν αλλάξει το τοπίο στην πρόσβαση στη φροντίδα σε ολόκληρο το NHS».
Προσθέτει δε χαρακτηριστικά ότι: «Θέλουμε να το εφαρμόσουμε στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας επιπλέον των συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Όσο για τη δυνατότητα συνταγογράφησης από τους φαρμακοποιούς, η Gidley είπε ότι αυτή «θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις μοναδικές δεξιότητες και γνώσεις των φαρμακοποιών, θα αυξήσει τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών για όλο το σύστημα υγείας και θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς».

«Το φαρμακείο βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι και οι αποφάσεις και οι ενέργειες που λαμβάνονται τώρα θα είναι κρίσιμες για το μέλλον που θέλουμε για το φαρμακείο και τους ασθενείς μας», πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο