Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Το Επαγγελματικό Ταμείο δεν αποτελεί προτεραιότητα, οι Συστεγάσεις όμως με βρίσκουν σύμφωνο

12/10/2021 4:07:42 μμ
Αλέξανδρος Σταματάκος πρόεδρος Φ.Σ. Κέρκυρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανακοινώθηκε η πρώτη δια ζώσης Γενική Συνέλευση και η προσμονή ήταν μεγάλη για την επιστροφή σε μια κανονικότητα ακόμα και στο δικό μας μικρόκοσμο. Τα καυτά θέματα, πέραν των προβλεπόμενων προϋπολογισμών και απολογισμών, ήταν σαφώς η πρόταση για σύσταση ενός Επαγγελματικού Ταμείου και η πρόταση του ΠΦΣ για μια νέου τύπου εταιρεία, τη Φαρμακευτική Ειδικού Τύπου Εταιρεία (ΦΕΤΕ) που θα επιτρέψει τις συστεγάσεις μεταξύ φαρμακοποιών με ένα μοναδικό ΑΦΜ.

Όσον αφορά το Επαγγελματικό Ταμείο, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα, ενώ ίσως είναι και λίγο νωρίς για μια τέτοια κίνηση, έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες από τη δεκαετία των μνημονίων. Κατανοώ την επιθυμία βέβαια, αλλά δεν με βρίσκει απόλυτα πεπεισμένο ότι ο κλάδος έχει τέτοια ευρωστία, ώστε να τον απασχολεί η επένδυση σε ένα επαγγελματικό ταμείο με όποιο ρίσκο αυτό ενέχει.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα, αυτό της πρότασης ενός θεσμικού πλαισίου για το διαχρονικά συνδικαλιστικό αίτημά μας που θα επιτρέψει τις συστεγάσεις μεταξύ φαρμακοποιών με βρίσκει σύμφωνο, καθώς θεωρώ ότι δημιουργεί μια επιπλέον επιλογή σε πολλούς συναδέλφους που για διάφορους λόγους θα ήθελαν να συνεργαστούν είτε κάτω από την ίδια στέγη είτε διατηρώντας τα φυσικά τους καταστήματα αυτούσια. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει την αγορά άμεσα αλλά σίγουρα θα δούμε τέτοια σχήματα να δημιουργούνται με τις όποιες παιδικές ασθένειες να τα συντροφεύουν στην αρχή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη στασιμότητα όπως και ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με κόπο, οξυδέρκεια και αγώνες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής προτείνει μια άλλη λογική εκπροσώπησης
Στις 24 Ιουλίου η δεύτερη συνέλευση για την εκλογή πρόεδρου






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους