Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Το αντιγριπικό εμβόλιο γεμίζει με κόσμο τα φαρμακεία

8/11/2023 10:59:02 μμ
Παρά τη συνεχιζόμενη καλοκαιρία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αισθητή είναι στους φαρμακοποιούς της χώρας η αύξηση της κίνησης στα φαρμακεία τους από πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν δωρεάν έναντι της γρίπης.

Είναι γεγονός ότι η παρατεταμένη καλοκαιρία δεν ενθάρρυνε μέχρι σήμερα το κοινό να εμβολιαστεί, για αυτό και έως τα τέλη Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 750 χιλιάδες εμβολιασμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο. 


Ωστόσο η εικόνα αυτή εντός του Νοεμβρίου φαίνεται να αλλάζει, καθώς φαρμακοποιοί της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών δέχονται πολλές επισκέψεις για τη διενέργεια εμβολιασμών, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που έδωσε και φέτος η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.


Αυτό αναφέρει και ο αντιπρόεδρος του Φ.Σ. Μεσσηνίας, Σταύρος Σταυρόπουλος στον τοπικό τύπο, ο οποίος δήλωσε πως το μέτρο που εφαρμόσθηκε φέτος έχει βοηθήσει αρκετό κόσμο να προσέλθει στα φαρμακεία από την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσης του εμβολίου. «Υπάρχει καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται έτσι για όλους», τόνισε ο ίδιος. Αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Φθιώτιδας Αθανάσιος Γουβάλας, μιλώντας στο Star, είπε: «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους