Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το αντιβιοτικό φωσφομυκίνη τίθεται υπό επαναξιολόγηση

21/12/2018 11:55:13 πμ
Υπό το φως επικαιροποιημένης γνώσης επί των αντιμικροβιακών θεραπειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν το αντιβιοτικό φωσφομυκίνη, το οποίο χορηγείται σε ένα φάσμα βακτηριακών λοιμώξεων (λοιμώξεις ουροποιητικού, οστεομυελίτιδα, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδα, βακτηριαιμία κ.ά.).


Πιο συγκεκριμένα, θα επαναξιολογηθούν οι ενδείξεις και η δοσολογία της φωσφομυκίνης καθώς και η επάρκεια των πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια και τις φαρμακολογικές της ιδιότητες, υπό το φως επικαιροποιημένης γνώσης επί των αντιμικροβιακών θεραπειών.


Πρόκειται για αντιβιοτικό που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες, λειτουργεί με ένα μοναδικό τρόπο και βακτήρια ανθεκτικά σε άλλα αντιβιοτικά είναι λιγότερο πιθανό να είναι ανθεκτικά στη φωσφομυκίνη.


Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών στις εγκεκριμένες χρήσεις και δόσεις των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη, ενώ ο οργανισμός φαρμάκων της Γερμανίας έχει ζητήσει επανεκτίμηση του ρόλου της στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντοχής στα αντιβιοτικά.


Σε μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη λοιμώξεων που σχετίζονται με χειρουργικές ή διαγνωστικές επεμβάσεις στο ουροποιητικό σύστημα. Η έγχυση φωσφομυκίνης διατηρείται ως εφεδρεία για να χρησιμοποιηθεί όταν άλλα αντιβιοτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή δεν είναι αποτελεσματικά. Η φωσφομυκίνη για ενδομυϊκή ένεση έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ή την πρόληψη διάφορων λοιμώξεων συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.


Η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) θα λάβει υπόψη της τα διαθέσιμα στοιχεία και θα δώσει συστάσεις για το αν οι εγκρίσεις άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων που περιέχουν φωσφομυκίνη θα πρέπει να τροποποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους