Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


To 96% των online φαρμακείων παγκοσμίως είναι παράνομα

10/1/2025 4:26:55 μμ
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η συντριπτική πλειονότητα των online φαρμακείων στον κόσμο, το 96%, λειτουργούν χωρίς άδεια, χορηγούν φάρμακα χωρίς να ζητούν ιατρική συνταγή και μπορεί να διαθέτουν αναποτελεσματικά αλλά και επικίνδυνα προϊόντα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας U.S. Trade Representative του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ. Εκτιμάται επίσης ότι περίπου 20 νέοι παράνομοι ιστότοποι φαρμακείων δημιουργούνται καθημερινά διεθνώς, ενώ συνήθως μιμούνται νόμιμες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και αναφέρουν ψευδώς ότι έχουν την έγκριση του FDA ή άλλων αρμόδιων αρχών. 


Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CBS News, η χρήση διαδικτυακών φαρμακείων εκτοξεύτηκε την περίοδο της πανδημίας, ενώ τα τελευταία χρόνια τα φυσικά φαρμακεία αγωνίζονται να μείνουν ανοιχτά. Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ενημερώνουν τακτικά το κοινό για τον σοβαρό κίνδυνο δημόσιας υγείας του φαινομένου και έχουν απαιτήσει το κλείσιμο πολλών online φαρμακείων που αποδείχθηκαν ότι πουλούν μη αξιόπιστα φάρμακα. 


Όσο για την Ευρώπη, είναι γνωστό το έργο της επιχείρησης SHIELD IV της Europol, που διενεργήθηκε το 2023 και οδήγησε στην κατάσχεση -μεταξύ άλλων- περίπου 600 χιλιάδων παράνομων συσκευασιών φαρμάκων και 12 εκατ. χαπιών, ενώ έκλεισαν 92 παράνομα site.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα λανσάρεται πρόγραμμα αποκλειστικά για φαρμακεία
Η επιλογή πραγματοποιείται από τον ιατρό κατά τη διαδικασία συνταγογράφησης






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιοί: Συμπληρωματική σύνταξη, εισφορές, αποταμίευση με ένα κλικ
Με μια απλή εγγραφή στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του ΠΦΣ
ΤΑΥΦΕ: Διετής αναβολή για την άρση της υποχρεωτικότητας έδωσε το υπ. Εργασίας
Εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου αναφέρει η διοίκησή του
Το «τεφτέρι» στα φαρμακεία καλά κρατεί
Για την προχορήγηση φαρμάκων μιλά ο πρόεδρος του Φ.Σ. Σερρών, Αναστάσης Ρόντσης