Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΕΜΑ: Συνιστά την 3η δόση με το εμβόλιο της Moderna
Μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων
The Lancet: Η μιρταζαπίνη δεν είναι αποτελεσματική στην άνοια
Δεν μειώνει τα επεισόδια διέγερσης των ασθενών
Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί

Το 90% των εμβολιασμών Covid-19 κλείστηκαν στα φαρμακεία

27/9/2021 2:40:30 μμ
Σύμφωνα με τον ΦΣΘ έχουν παράλληλα διανεμηθεί 46 εκατ. self tests
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψήφο εμπιστοσύνης στους φαρμακοποιούς για την προάσπιση της υγείας τους δίνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας πάνω από το 90% των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 πανελλαδικώς κλείστηκε μέσω των φαρμακείων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 500 ραντεβού ανά φαρμακείο. Επιπλέον διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια self tests συμβάλλοντας στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του ιού στην κοινωνία, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid tests.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαραθωνίου που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού που φέτος είχε κεντρικό μήνυμα: «Φαρμακείο: πάντα αξιόπιστο για την υγεία σας».

Ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης επισήμανε ότι «ο φαρμακοποιός της γειτονιάς είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Φέτος, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, ο εορτασμός αυτός αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, καθώς έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για θέματα δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού και της γρίπης, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών, οι κανόνες υγιεινής και άλλα, για τα οποία ο φαρμακοποιός αποτελεί ουσιαστικό και άοκνο σύμμαχο της πολιτείας στην ενημέρωση των πολιτών με την επιστημονική συμβουλή του».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς επισήμανε ότι «η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού τιμά την τεράστια προσφορά τους στην υγεία και την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμακοποιών επέλεξε ως θέμα της φετινής ημέρας την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη έχει πρωταρχική σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία και την υγεία. Μάλιστα σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει αναφορικά με την ικανοποίηση των ασθενών κατά την εξυπηρέτησή τους από τους επιστήμονες υγείας αποδείχτηκε ότι η ύπαρξη εμπιστοσύνης συνέβαλε στην επιτυχία της θεραπείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός τόνισε ότι «ο φαρμακοποιός στην Ελλάδα είναι πάντα αρωγός και επίκουρος παραστάτης της εκάστοτε πολιτείας στην προαγωγή και αγωγή υγείας, αλλά και σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών».

Στο ρόλο του φαρμακοποιού στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Κώστας Βαρδιάμπασης. Όπως είπε, «από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέσω μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδηγίες για την υγιεινή των χεριών και τη χρήση μάσκας, παρασκευή αντισηπτικών στο εργαστήριο του φαρμακείου, προαγωγή του εμβολιασμού μέσα από τα φαρμακεία, κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό σε ποσοστό 90%, διάθεση self tests και διενέργεια rapid tests».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την καταγγελία έκανε ο Κώστας Μανωλόπουλος
Τις αναφέρει έρευνα της αμερικανικής Deloitte


Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί
Οι εργαστηριακοί γιατροί τα βάζουν με τους φαρμακοποιούς
Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας
IQVIA: Αύξηση στις πωλήσεις των OTC προϊόντων
Σε αυτή συμβάλλουν κυρίως τα αντιβηχικά
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνεχίζει την εκπαίδευση των φαρμακοποιών
Με το νέο επιτυχημένο webinar για την αξία του εμβολιασμού σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline