Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Το 74% των πολιτών εμπιστεύονται τη βιομηχανία Αυτοφροντίδας

27/7/2020 2:56:41 μμ
Σύμφωνα και με τα αποτελέσματα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτοφροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Αυτοφροντίδα 24/7, για όλους, για μια ζωή», είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτοφροντίδας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου.

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες στις αναπτυγμένες χώρες είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένοι τόσο σχετικά με τις διάφορες ασθένειες, όσο και για τις διαθέσιμες θεραπείες, ενώ φαίνεται να επιθυμούν να έχουν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στην επιλογή της θεραπείας τους, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτοφροντίδας.

Στην ερώτηση, ποια η σημασία του όρου «Αυτοφροντίδα», το 80% των ερωτηθέντων απάντησε ότι Αυτοφροντίδα σημαίνει «ενδυναμωμένοι ασθενείς, που αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της υγείας τους».

Στην ίδια έρευνα, το 74% (δηλαδή τα τρία τέταρτα των πολιτών) απάντησε ότι εμπιστεύεται τη βιομηχανία αυτοφροντίδας και τα προϊόντα της. Η ασφάλεια των προϊόντων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας εμπιστοσύνης για τις υγειονομικές αρχές, ενώ για τους πολίτες μεγαλύτερη σημασία έχει η αποτελεσματικότητα των προϊόντων.

«Με τη συμβουλή του φαρμακοποιού, μπορούν να αντιμετωπιστούν ήπια συμπτώματα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί εμπειρικά από τον ασθενή ζωής», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, Γιώργος Δόκιος. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους