Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Το 62,4% των πολιτών δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε νέο εμβολιασμό Covid-19

29/7/2022 3:46:43 μμ
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντικά ευρήματα παρουσιάστηκαν στην έρευνα που πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία «to the point». 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, στα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι η ικανοποίηση των πολιτών από τις υπηρεσίες Υγείας (δημόσιες και ιδιωτικές) στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά. Η δυσαρέσκεια έχει υποχωρήσει θεαματικά μετά το 2020, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μετρήσεις, με αποτέλεσμα φέτος να εμφανίζεται θετικό ισοζύγιο ικανοποίησης/δυσαρέσκειας 3,5 μονάδων.


«Αυτό ίσως οφείλεται στην πανδημία και στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για το ρόλο των επιστημόνων και όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, στις κρίσιμες περιστάσεις μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης», όπως σημειώνει. 


Ο Ν. Νίτσας τόνισε ότι η πανδημία έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη συλλογική συνείδηση των πολιτών, γεγονός που απεικονίζεται στην απαισιόδοξη οπτική τους σχετικά με την επιστροφή μας σε έναν τρόπο ζωής ανεπηρέαστο από τον κορονοϊό. «Σχεδόν 1 στους 5 απαντά ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ πια, ενώ περίπου 4 στους 10 βλέπει επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος του 2023». 


Για το καυτό θέμα των εμβολιασμών, φέτος έχουμε πιο καθαρή εικόνα, είπε ο Ν. Νίτσας, καθώς το 62,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει σε νέο εμβολιασμό με ένα εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις του ιού, εφόσον γίνουν οι σχετικές συστάσεις από τον επιστημονικό κόσμο. Πάντως το 22% δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει, παρά τις ενδεχόμενες προτροπές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Μερίδιο της αγοράς διεκδικούν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες


Σχετικά άρθρα

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στον σχεδιασμό φαρμάκων
Καινοτόμα πλατφόρμα αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Chapman University
Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα
«Διάλογος για μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις»
ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στα «θαυματουργά» φάρμακα που διαφημίζονται δήθεν από διασήμους
Επιτήδειοι δημιουργούν ψεύτικα βίντεο με τη βοήθεια της ΑΙ
Έρευνα: Η βιταμίνη K2 προστατεύει από τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος
Και βελτιώνει τον μεταβολισμό των λιπιδίων επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου