Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το 40% των Ευρωπαίων με επιληψία λαμβάνουν ανεπαρκή θεραπεία

22/7/2023 11:51:50 μμ
Σύμφωνα με την έκθεση Headway που δημοσίευσε η Angelini Pharma και το European House - Ambrosetti
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Angelini Pharma και το European House - Ambrosetti, ένα ιταλικό Think Tank, ανακοίνωσαν τη δημοσίευση της δεύτερης έκδοσης της Έκθεσης «Headway – Ένας νέος οδικός χάρτης για την Υγεία του Εγκεφάλου: Εστιάζοντας στην Επιληψία». Η έκθεση κατέδειξε ένα συνεχές θεραπευτικό κενό στη φροντίδα της επιληψίας στην Ευρώπη, με σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών όσον αφορά την πρόσβαση σε θεραπεία. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρόλο που περίπου το 70% των ατόμων με επιληψία είναι πιθανό να ανταποκριθεί στη θεραπεία, σχεδόν το 40% σε όλη την Ευρώπη -και έως και το 90% σε ορισμένες περιοχές- δεν λαμβάνουν τη βέλτιστη φροντίδα.

«Η έκθεση Headway όχι μόνο παρουσιάζει πόσα περισσότερα πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η φροντίδα στον τομέα της επιληψίας στην Ευρώπη, αλλά και την αναγκαιότητα για συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας, των κλινικών και των συλλόγων ασθενών, του ακαδημαϊκού κόσμου και των κυβερνήσεων ώστε να μπει η Επιληψία στην κορυφή της ατζέντας για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Jacopo Andreose, Διευθύνων Σύμβουλος της Angelini Pharma.

«Αν και μια από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες νευρολογικές ασθένειες στην Ευρώπη, μόνο λίγες χώρες έχουν εφαρμόσει εθνικά σχέδια για τη διαχείριση αυτής της πάθησης και ακόμη λιγότερες την αναγνωρίζουν ως εγκεφαλική διαταραχή. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε φως στην πραγματική βαρύτητα αυτής της ασθένειας για τους ασθενείς και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τη διάθεση των ΦΥΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο
Σύμφωνα με δεδομένα πενταετίας για τον συνδυασμό V940 και πεμπρολιζουμάμπης






Σχετικά άρθρα

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη
Η Ελλάδα αποκτά φωνή στο FIPWiSE Global Online Summit 2026
Πράσινο τσάι, παχυσαρκία & υπέρταση
Μεταβολικές επιδράσεις και αλληλεπιδράσεις με αντιυπερτασικά φάρμακα από την f-anazitisi
Danone: Ανακαλούνται παρτίδες Almiron & Milupa
Μετά τις νέες συστάσεις του EFSA
ΕΟΦ: Ανακαλούνται δύο ακόμα παρτίδες βρεφικών προϊόντων της Nestlé
Οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα