Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το 21% της αγοράς των καλλυντικών κατέχουν τα φαρμακεία

15/7/2022 3:42:42 πμ
Ανάπτυξη κατά 3% θα έχει η αγορά το 2022, εκτιμά ο Θ. Γιαρμενίτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αγορά της βιομηχανίας καλλυντικών τους πρώτους 6 μήνες του 2022 διατήρησε τη δυναμική της παρά τα προβλήματα της ενέργειας και του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον Θ. Γιαρμενίτη, πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, ο οποίος εκτιμά ότι το β΄ εξάμηνο θα είναι «πιο δύσκολο» αλλά δηλώνει βέβαιος πως «η όμορφη βιομηχανία με τα πολυποίκιλα προϊόντα της, τα πολλά δίκτυα και τις υπηρεσίες της θα παραμείνει τουλάχιστον στα σημερινά της επίπεδα». Πάντως, για ολόκληρο το έτος αναμένει ανοδική πορεία της τάξης του 3% υπό κανονικές συνθήκες.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των καταναλωτών, ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ έκανε λόγο για τάση προς τα no name προϊόντα και για μεγάλη δυναμική των αντηλιακών και των παιδικών καλλυντικών, με τους Έλληνες να δαπανούν περίπου 100€ το χρόνο κατ' άτομο.

Τα καλλυντικά στην ευρεία διανομή (31%) και στα φαρμακεία (21%) έχουν την υψηλότερη κατανάλωση, ενώ τα e-shops αυξάνονται αλματωδώς (15%).

Από πλευράς των εταιρειών, ο Θ. Γιαρμενίτης σχολιάζει ότι οι νεωτεριστές προωθούν τα προϊόντα τους μέσω Facebook, Google, Instagram αλλά και Tik Tok, ενώ οι παραδοσιακές αγορές παραμένουν σταθερά στο ράφι με πολλές προσφορές.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το 2021 τα προϊόντα με τους μεγαλύτερους τζίρους σε τιμές χονδρικής είναι: • η περιποίηση προσώπου 177,24 εκ. €, • η περιποίηση μαλλιών 171 εκ. €, • τα προϊόντα μακιγιάζ 85,3 εκ. € • τα αρώματα 61,6 εκ. €.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα λανσάρεται πρόγραμμα αποκλειστικά για φαρμακεία
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία & Παχυσαρκία: Οδηγίες για τη δράση και αμοιβές
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
ΠΦΣ: Ζητά από την GSK την απόσυρση του 4δύναμου αντιγριπικού εμβολίου
Καθώς αφαιρέθηκε από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Απ. Βαλτάς: Δεν επιτρέψαμε τα μονοπώλια στη διάθεση των ΦΥΚ
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΦΣ την ψήφιση του νομοσχεδίου
Ενεργειακές Κοινότητες: Ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί
Εκδόθηκαν πιστωτικοί λογαριασμοί από 200-300 ευρώ έως και μερικές χιλιάδες ευρώ