Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το 13o PHARMA point ξεκινά, στις 12 Οκτωβρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη

8/10/2013 2:53:01 μμ
Κεντρικό θέμα η φαρμακευτική περίθαλψη στις «μνημονιακές» χώρες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με κεντρικό θέμα «Η φαρμακευτική περίθαλψη στην Ευρώπη της κρίσης» θα πραγματοποιηθεί φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση 13o PHARMA point, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία MSD.


Με δεδομένο ότι η αναζήτηση λύσεων για θέματα που αφορούν στα φαρμακεία επεκτείνεται πλέον στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον, κεντρική στιγμή του συνεδρίου αποτελεί το στρογγυλό τραπέζι για τη φαρμακευτική περίθαλψη στις «μνημονιακές» χώρες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα. Εκπρόσωποι των Εθνικών Φαρμακευτικών Συλλόγων Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Ελλάδας θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο PHARMA point, προκειμένου να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, εν μέσω κρίσης, στις χώρες τους, και ειδικότερα στον χώρο του φαρμακείου, να συζητήσουν τυχόν διαφορές και ομοιότητες, και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φαρμακείων.


Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι:

· Κυριάκος Θεοδοσιάδης, φαρμακοποιός, πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

· Mrs Sonia Ruiz, Representative of Spanish delegation, Spain

· Mr. Carlos Maurício Barbosa, President of Ordem dos Pharmaceuticos, Portugal

· ?ριστος Πετρίδης, πρόεδρος Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου


Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Δημήτρης Καραγεωργίου.

Το ίδιο βράδυ, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει η επίσημη ανοικτή τελετή του PHARMA point, όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα καλωσορίσει τους συνέδρους και τους φίλους του συλλόγου. Στην τελετή έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της φαρμακευτικής αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκειά της θα τιμηθούν φαρμακοποιοί που έχουν διακριθεί για το κοινωνικό έργο και το ήθος τους, καθώς και θα απονεμηθούν οι υποτροφίες στα παιδιά των φαρμακοποιών-μελών του ΦΣΘ που εισήχθησαν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κα Μαρία Σκουρολιάκου, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτριος Κοντός. Ακόμη, άλλα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τα ΜΥΣΥΦΑ, τον Κώδικα Δεοντολογίας Φαρμακειών, τα Συμπληρώματα Διατροφής, το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Φαρμακοποιών κ.ά.


Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, Φαρμακευτικό Δελτίο, Pharmacorner, PharmaTeam, Farmakopoioi

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1