Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το 1/3 των φαρμακείων με οριακούς τζίρους

10/12/2023 6:05:20 μμ
Σύμφωνα με τον Κώστα Ματσιόλη για αυτά τίθεται θέμα επιβίωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ένα τρίτο του συνόλου των ελληνικών φαρμακείων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, ενώ παράλληλα οι πολύ χαμηλοί τζίροι είναι οριακοί για την επιβίωσή του. 


Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια του 9ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «'Aποψή μου είναι ότι ο κλάδος μας στο σύνολό του έχει υποστεί μεγάλες απώλειες ύλης και κατά συνέπεια και τζίρου. Θα τολμήσω να πω ότι το ένα τρίτο του συνόλου των φαρμακείων βρίσκεται με πολύ χαμηλούς τζίρους, οριακούς για την επιβίωσή τους και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις από την πολιτεία, όπως στο ελεύθερο ωράριο, τις ελεύθερες τιμές, την πολυϊδιοκτησία και τα e-shop, προκειμένου να ορθοποδήσουν».


Επίσης πρόσθεσε πως η αγορά έχει βάλει τους δικούς της κανόνες με πολλές αλλαγές εκφράζοντας την άποψη πως «το Ελληνικό Φαρμακείο, μικρό και μεσαίο, για να επιβιώσει πρέπει να θωρακιστεί με γνώση, με εργαλεία όπως υπηρεσίες, με νέα επαγγελματική ύλη και νέες πρακτικές και διαδικασίες». 


Αναφερόμενος στην είσοδο των υπηρεσιών στα φαρμακεία είπε πως αυτές θα ενδυναμώσουν την παρουσία των φαρμακοποιών στην κοινωνία ακόμη περισσότερο με την καλά οριοθετημένη και αμειβόμενη υπηρεσία από το κράτος, όχι από τον πολίτη. «Η διαδικασία αυτή δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη, διότι προϋποθέτει κόπο και αλλαγές και προσαρμογή, γεγονός που μπορεί να μας φοβίζει. Όμως είναι ακόμη ένα νέο στοιχείο που θα ενισχύσει τον ρόλο μας», κατέληξε ο ομιλητής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τεστ αυτοδιάγνωσης, εμβόλια ενηλίκων και καμπάνιες για τον ιό HPV
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Οι τρεις υπηρεσίες που αλλάζουν τη λειτουργία του και σώζουν ανθρώπινες ζωές
Τεστ αυτοδιάγνωσης, εμβόλια ενηλίκων και καμπάνιες για τον ιό HPV
ΠΦΣ: «Παρακολουθούμε στενά τη λίστα απαγόρευσης εξαγωγών»
Και ιδίως εκείνα που απεντάχθηκαν
Τα ERP μας είναι έτοιμα. Εμείς;
Γράφει ο Δημήτριος Τσιριμπής, Γ.Γ. Φ.Σ. Κορινθίας, Μέλος Εποπτικού Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και Αντιπρόσωπος στην ΟΣΦΕ, Επιμόρφωση στις Σύγχρονες Τάσεις στη Διοίκηση των Συνεταιρισμών στο ΚΕΔΒΜ
Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια