Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τις προτεραιότητες των επαγγελματιών υγείας καθόρισαν επαγγελματικοί σύλλογοι και ο ΠΟΥ

9/11/2022 8:00:14 μμ
Στην ιστορική υπογραφή μνημονίου κατανόησης συμμετείχαν και οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως ιστορικό γεγονός θεωρείται η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ του Π.Ο.Υ. και πέντε μελών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Επαγγελμάτων Υγείας (WHPA), τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και τους αντίστοιχους διεθνείς συλλόγους οδοντιάτρων, νοσηλευτών, ιατρών και φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι εκπροσωπεύουν περισσότερους από 41 εκατομμύρια επαγγελματίες υγείας από 130 χώρες του κόσμου.

Με το μνημόνιο ενισχύεται η μεταξύ τους συνεργασία στην προστασία του εργατικού δυναμικού της υγείας με στόχο την παροχή ασφαλούς ποιοτικής και ισότιμης φροντίδας σε όλες τις δομές υγείας. Ειδικότερα, ορίζεται ένα πλαίσιο κοινών δράσεων για τις προτεραιότητες των επαγγελματιών υγείας, την καθολική υγειονομική κάλυψη, τις μη μεταδοτικές ασθένειες, τη γήρανση του πληθυσμού, καθώς και την ενίσχυση των εθνικών και περιφερειακών συστημάτων και υπηρεσιών υγείας.

«Η πανδημία της Covid-19 μας έδειξε ότι τα σημερινά προβλήματα της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο από μία χώρα ή από έναν οργανισμό ή από έναν επαγγελματικό κλάδο. Με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αλληλένδετες παγκόσμιες προκλήσεις στην υγεία», δήλωσε ο Enzo Bondioni, Πρόεδρος της WHPA.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο