Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Johnson & Johnson: Σχεδιάζει την ανάπτυξη νέου εμβολίου κατά της
Παράλληλα αξιολογεί και το υπάρχον εμβόλιό της
«Ιστορικός περίπατος» για τα φαρμακεία του παρελθόντος
Στο Ρέθυμνο στις 8 Δεκεμβρίου 2021
Ανησυχία από ΦΣΘ και ΕΛΕΑΝΑ για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων
Με επιστολές τους ζητούν την απόσυρση της διάταξης

Τι ζητούν οι βρετανικές επιχειρήσεις ενόψει του Brexit

21/1/2019 2:23:46 μμ
Από την κυβέρνηση της Theresa May
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 45% των επιχειρηματιών του Ηνωμένου Βασιλείου τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας για το Brexit, σύμφωνα με έρευνα του Institute of Directors (IoD - οργανισμός που εκπροσωπεί τους επικεφαλής των επιχειρήσεων της Μεγάλης Βρετανίας), επιδιώκοντας μια συμφωνία για την ομαλή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η έρευνα έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η πρωθυπουργός Theresa May οφείλει να παρουσιάσει ένα δεύτερο σχέδιο για το Brexit, μετά την αποτυχία συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα.


Το 29% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) τάσσεται υπέρ της μη συμφωνίας.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι η πλειοψηφία (55%) θα προτιμούσε να παραμείνουν κάποιοι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η παραμονή στην Τελωνειακή Ένωση.


Η ουσία είναι πάντως ότι εάν το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν καταφέρει να εγκρίνει μια συμφωνία απόσυρσης, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς καμία συμφωνία ή μεταβατική περίοδο, γεγονός που δεν θα ικανοποιήσει τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και τον υπουργό Επιχειρήσεων Richard Harrington, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, εάν η May επιτρέψει τη μη συμφωνία με την Ευρώπη.


Εν τω μεταξύ, ο Stephen Martin, γενικός διευθυντής της IoD, δήλωσε σχετικά ότι «για κάθε μέρα που περνάει με αβεβαιότητα, χωρίς διευκρινίσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και χωρίς ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την "επόμενη ημέρα", στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να είναι έτοιμες. [...] Οι επιχειρήσεις είναι βαθιά απογοητευμένες από τους Βρετανούς πολιτικούς, οι οποίοι δείχνουν να σπαταλούν το λίγο χρόνο που έμεινε πριν από τις 29 Μαρτίου, προσπαθώντας να εκπληρώσουν πολιτικούς στόχους, αντί να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για μια συνεργασία. Ως αποτέλεσμα, πολλοί επιχειρηματίες είναι τώρα πρόθυμοι να εξετάσουν άλλες λύσεις για να σπάσουν το αδιέξοδο, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνάντηση των δύο φορέων αναγνωρίστηκε ο ρόλος των φαρμακοποιών στην ΠΦΥ
Τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν


Σχετικά άρθρα

Johnson & Johnson: Σχεδιάζει την ανάπτυξη νέου εμβολίου κατά της
Παράλληλα αξιολογεί και το υπάρχον εμβόλιό της
Tikun Europe: Υποστηρικτής του «Athens Health Summit 2021
Με θέμα: «Emerging Stronger from the pandemic»
Bayer Ελλάς: Υποστηρίζει ουσιαστικά το σύστημα υγείας της χώρας
Μέσω της πρωτοβουλίας-ορόσημο HealthCare Accelerator
Sanofi: Επενδύει 180 εκατ. δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη
Για την ανάπτυξη προγνωστικών μοντέλων βιοδεικτών και βάσεις ισχυρών δεδομένων