Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τι ζητούν οι βρετανικές επιχειρήσεις ενόψει του Brexit

21/1/2019 2:23:46 μμ
Από την κυβέρνηση της Theresa May
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 45% των επιχειρηματιών του Ηνωμένου Βασιλείου τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας για το Brexit, σύμφωνα με έρευνα του Institute of Directors (IoD - οργανισμός που εκπροσωπεί τους επικεφαλής των επιχειρήσεων της Μεγάλης Βρετανίας), επιδιώκοντας μια συμφωνία για την ομαλή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η έρευνα έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η πρωθυπουργός Theresa May οφείλει να παρουσιάσει ένα δεύτερο σχέδιο για το Brexit, μετά την αποτυχία συμφωνίας την περασμένη εβδομάδα.


Το 29% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) τάσσεται υπέρ της μη συμφωνίας.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι η πλειοψηφία (55%) θα προτιμούσε να παραμείνουν κάποιοι δεσμοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η παραμονή στην Τελωνειακή Ένωση.


Η ουσία είναι πάντως ότι εάν το βρετανικό Κοινοβούλιο δεν καταφέρει να εγκρίνει μια συμφωνία απόσυρσης, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς καμία συμφωνία ή μεταβατική περίοδο, γεγονός που δεν θα ικανοποιήσει τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και τον υπουργό Επιχειρήσεων Richard Harrington, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, εάν η May επιτρέψει τη μη συμφωνία με την Ευρώπη.


Εν τω μεταξύ, ο Stephen Martin, γενικός διευθυντής της IoD, δήλωσε σχετικά ότι «για κάθε μέρα που περνάει με αβεβαιότητα, χωρίς διευκρινίσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και χωρίς ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την "επόμενη ημέρα", στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να είναι έτοιμες. [...] Οι επιχειρήσεις είναι βαθιά απογοητευμένες από τους Βρετανούς πολιτικούς, οι οποίοι δείχνουν να σπαταλούν το λίγο χρόνο που έμεινε πριν από τις 29 Μαρτίου, προσπαθώντας να εκπληρώσουν πολιτικούς στόχους, αντί να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για μια συνεργασία. Ως αποτέλεσμα, πολλοί επιχειρηματίες είναι τώρα πρόθυμοι να εξετάσουν άλλες λύσεις για να σπάσουν το αδιέξοδο, συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες», επισημαίνουν
«Διάλογος για μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις»






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος