Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τι προβλέπουν οι ειδικοί για την πανδημία το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα;

26/5/2021 4:53:02 μμ
Δυστυχώς δεν πρόκειται να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς COVID-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ali Mokdad, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή την έλευση ενός νέου πανδημικού κύματος, παρά την ταχεία αύξηση των εμβολιασμών στις ΗΠΑ. Ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι θα συνεχίσουν να μειώνονται στις ΗΠΑ το καλοκαίρι, όπως είπε, οι μολύνσεις θα αυξηθούν ξανά το φθινόπωρο και πιθανόν ακόμα περισσότερο το χειμώνα. Ο αριθμός των θανάτων θα εξαρτηθεί κυρίως από το επίπεδο των εμβολιασμών μέχρι τότε, καθώς και την παρουσία των μεταλλαγμένων στελεχών στην κοινότητα. 
Για να αποτραπεί ένα επερχόμενο νέο κύμα COVID-19, είπε ο Mokdad, θεωρεί ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 80-85% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους. Λόγω της εξασθένησης της ανοσίας από τα εμβόλια, θεωρεί ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 θα χρειαστούν πιθανώς μια αναμνηστική δόση πριν από το χειμώνα. Ο Mokdad επίσης δεν συμφωνεί με τη νέα σύσταση του CDC αναφορικά με τη κατάργηση της προστατευτικής μάσκας θεωρώντας ότι λόγω της μειωμένης χρήσης μάσκας αναμένεται αύξηση των περιστατικών COVID-19 ήδη από τον Αύγουστο.

Ο Peter Katonah, καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας στο UCLA, δήλωσε ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε προβλέψεις αλλά θεωρεί πιθανό ένα νέο κύμα.

Η Preeti Malani, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, δήλωσε ότι δεν είναι γνωστή η διάρκεια της φυσικής ανοσίας. Σε κάθε περίπτωση, είπε, δεν πρόκειται να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς COVID-19. Ας ελπίσουμε ότι κρούσματα θα μειωθούν και θα συνεχίσουν να παραμένουν χαμηλά και ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιαστούν, οπότε θα διατηρείται το ποσοστό ανοσίας στα επίπεδα του 70%. Είτε έχουμε χειμώνα είτε όχι, είπε, η πορεία της πανδημίας εξαρτάται από το ποσοστό της κοινότητας με ανοσία στον ιό. Κάτι άλλο που παραμένει άγνωστο είναι το πόσο διαρκεί η προστασία από τα εμβόλια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους