Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός για το ΥΥΚΑ;

18/6/2013 5:09:16 μμ
Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει ακόμη μεταξύ των 3 κυβερνητικών εταίρων για τα πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Παρά τον «πλούτο» της συζήτησης σχετικά με τα ενδεχόμενα νέα πρόσωπα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ουδεμία σχετική συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη εν όψει του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, τον οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τελικά για αμέσως μετά το συνέδριο της Ν.Δ.

 

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα, αλλά και η διαφαινόμενη άρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού Υγείας, λειτουργούν προς την κατεύθυνση της παραμονής του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη θέση του υπουργού Υγείας.

 

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος χαίρει της εκτίμησης όχι μόνον του Φώτη Κουβέλη, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ πρόσφατα ήταν και τα πολύ καλά λόγια για το πρόσωπό του από τον πρώην υπουργό Υγείας και επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδου, σε συνέντευξή του στο ygeia360.gr.

 

Κατά τα λοιπά, την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών" είχε καταφερθεί όχι μόνον κατά του Ανδρέα Λυκουρέντζου, αλλά και κατά του... Φώτη Κουβέλη, ενώ οι επιδόσεις της αποτελεσματικότητάς της στα θέματα της αρμοδιότητάς της δεν δύναται να αξιολογηθούν ως θετικές, ακόμη και από τον πιο καλοπροαίρετο παρατηρητή.

 

Πηγή: ygeia360.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη
Η μονάδα μετατρέπεται σε κόμβο παραγωγής και εξαγωγών καινοτόμων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή