Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Την τιμητική τους έχουν οι φαρμακοποιοί και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

10/4/2023 7:38:51 μμ
Οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την τιμητική τους έχουν οι φαρμακοποιοί και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα οποία ανακοινώθηκαν την Κυριακή 09/04, αποδεικνύοντας πως και για τα δύο μεγάλα κόμματα ο κλάδος αποτελεί ένα δυνατό συνομιλητή με γέφυρες στην κοινωνία και στους προβληματισμούς των πολιτών. 

Συνολικά σε όλα τα ψηφοδέλτια της Επικράτειας για τις επικείμενες εκλογές συμμετέχουν πέντε φαρμακοποιοί, εκτός της φαρμακοποιού Ειρήνης Αγαθοπούλου η οποία μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων δήλωσε ότι αποχωρεί αν και είναι εν ενεργεία βουλευτής στο Κιλκίς.

Οι υπόλοιποι 5 φαρμακοποιοί που κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές είναι:
  • Νικολέτα Πανδή στο Νομό Κερκύρας
  • Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη
  • Ζήσης Ζάννας στην Πιερία
  • Χρήστος Σιμορέλης στα Τρίκαλα
  • Γιάννης Χάιδος επίσης στα Τρίκαλα.
Ο φαρμακοποιός και πρώην βουλευτής το διάστημα 2015-2019 Χρήστος Σιμορέλης δήλωσε στο f.daily:
«Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση και μια κυβέρνηση συνεργασίας από το βράδυ της 21ης Μαΐου. Θα επιδιώξω να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται στο χώρο του φαρμάκου αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις στα φαρμακεία». 

Από την πλευρά της η υποψήφια βουλευτής φαρμακοποιός Νικολέτα Πανδή με δηλώσεις στο f.daily τόνισε ότι στοχεύει σε μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν «όχι μόνο την Κέρκυρα αλλά και το νησί των Παξών, καθώς και τα Διαπόντια νησιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδικότερα, θα εστιάσει στη δημόσια υγεία καθώς το νοσοκομείο υπολειτουργεί όπως ανέφερε χαρακτηρίζοντάς το ως «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου και σε καμία περίπτωση νοσοκομείο». Επίσης, θα δρομολογηθούν ενέργειες σε θέματα Παιδείας, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την παλαιότητα των σχολικών υποδομών και ο στόχος θα είναι πρωτίστως η ασφάλεια των μαθητών, ενώ προσπάθειες θα γίνουν και για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη Ν. Πανδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει σε προτεραιότητα τις τουριστικές υποδομές, αφού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ηλεκτρικό - νερό - τηλέφωνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση, ενώ πλέον είναι ορατή η ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου στα νησιά της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Δήλωση της Ειρήνης Αγαθοπούλου για την παραίτηση από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου ανακοινώνει και μέσω του farmakeutikoskosmos.gr ότι χθες ανακοίνωσε την παραίτησή της στο ανώτατο όργανο του κόμματος, αλλά την είχε καταθέσει πολύ καιρό πριν στα αρμόδια όργανα. Ο λόγος είναι, όπως αναφέρει η ίδια:
«Δεν με ενδιαφέρει με την παρουσία μου ούτε να ξεπλένω ούτε να υπερασπιστώ ονόματα που έχουν συνδεθεί με συμπεριφορές και πρακτικές, στις οποίες το κόμμα μας μια ζωή ήταν απέναντι. [...] Ζήτησα το εξής πολύ απλό: να μου δοθεί η δυνατότητα να μην υπηρετήσω από την πρώτη γραμμή –δηλαδή ως υποψήφια– μια επιλογή με την οποία δεν συμφωνώ. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι εθελοντική και δεν συγχέεται με την υπόλοιπη παρουσία μου στο κόμμα. Δεν φοβάμαι για την εκλογή μου, όπως κάποιοι καλοθελητές πρόλαβαν να πουν. Η νέα γενιά –στην οποία τολμώ ακόμη να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου– το σάπιο, παλιό πολιτικό κατεστημένο και τους εκπροσώπους του δεν τους φοβόμαστε, τους απεχθανόμαστε και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να στεκόμαστε μακριά. Μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να αποφάσισε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτησή μου και ευχαριστώ όσες και όσους ψήφισαν έτσι γιατί θεωρούν την παρουσία μου σημαντική, όμως η τελική απόφαση είναι καθαρά προσωπική».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί