Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP

29/5/2024 9:29:50 πμ
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) βρίσκεται στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας που διοργανώνεται στη Γενεύη από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με υπουργούς υγείας από όλον τον κόσμο, εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων σχετικών οργανώσεων καθώς και της αγοράς του φαρμάκου.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, η FIP θα δώσει ομιλίες με θέμα τη συνεισφορά των φαρμακοποιών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μη λοιμωδών παθήσεων, της ανοσοποίησης, της μικροβιακής αντοχής κ.ά. με στόχο την εξέλιξη του επαγγέλματος.


«Το θέμα της φετινής Συνέλευσης είναι "All for health, Health for all" που τονίζει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας διεθνώς», επισήμανε η CEO της FIP Catherine Duggan.


Την παραμονή της Συνέλευσης, η Διεθνής Συμμαχία Επαγγελματιών Υγείας (WHPA), στην οποία συμμετέχει η FIP, ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική, με την οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούν για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού. 

Στη σχετική εκδήλωση, κατά την οποία γιορτάστηκαν και τα 25 χρόνια της Συμμαχίας, ο αντιπρόεδρος της FIP, Luis Lourenco, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το σημαντικό έργο της WHPA κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, ενώ επισήμανε ότι: «στην καρδιά ενός ισχυρού συστήματος υγείας βρίσκεται το προσωπικό που πρέπει να υποστηρίζεται επαρκώς και να είναι συνεργάσιμο. Η WHPA, μαζί με τους εταίρους της, υποστηρίζει ακούραστα τον σημαίνοντα ρόλο των επαγγελμάτων υγείας σε αυτήν την προσπάθεια».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Το πρόγραμμα UNITWIN με την UNESCO επεκτείνεται στη ΝΑ Ασία


Σχετικά άρθρα

RESP-8: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φαρμακοποιούς ώστε να αξιολογούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Φ.Σ. Αττικής: Ενημέρωση για συχνά λάθη στην εκτέλεση συνταγών
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να θεσπιστεί ο ρόλος τους στην ΠΦΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ΟΣΦΕ για την ιστορία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Ολοκληρώνεται η έρευνα στον Βόλο και ξεκίνησαν οι επαφές και με άλλους Θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς