Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Την απαγόρευση των ενεργειακών ποτών σε παιδιά συζητά η Αγγλία

3/9/2018 10:56:17 πμ
Επικαλείται ανησυχίες για τη δημόσια υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε παιδιά και εφήβους, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.

Τα ονομαζόμενα "ενεργειακά ποτά" έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη και συνδέονται συχνά με την παχυσαρκία, όπως και με μια σειρά άλλων θεμάτων υγείας.


"Επειδή χιλιάδες νέοι καταναλώνουν τακτικά ενεργειακά ποτά, συχνά επειδή πωλούνται φθηνότερα από τα άλλα αναψυκτικά, θα έχουμε διαβουλεύσεις για την απαγόρευση της πώλησης των ενεργειακών ποτών στα παιδιά", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους στη Βρετανία είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτήν των συνομηλίκων τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη εν λόγω διαβούλευση, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις που υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα αυτό, συμπεριλαμβανομένων και των απόψεων των ίδιων των νέων. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο.


Η πολιτική αυτή θα ακολουθηθεί μόνο στην Αγγλία, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές για το θέμα αυτό.


Ορισμένα καταστήματα λιανικής απαγορεύουν ήδη την πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Τον Απρίλιο τέθηκε εξάλλου σε ισχύ ένας ξεχωριστός φόρος ζάχαρης στα αναψυκτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους