Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Την ανάκληση του προστίμου για τις χειρόγραφες συνταγές ζητούν οι γιατροί

2/7/2012
Την ανάκληση της απόφασης επιβολής προστίμου ενός ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς που δεν ακολουθούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την ανάκληση της απόφασης επιβολής προστίμου ενός ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς που δεν ακολουθούν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.).


Το πρόστιμο επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (απόφαση ΔΥΓ3 (α)/οικ. ΓΥ/148/12 ΦΕΚ Α΄545). Την παραπάνω απόφαση ανέστειλε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρ. Κίττας μέχρι την 1/7/2012.


Η επιστολή του Ι.Σ.Α. προς τον υπουργό Υγείας αναφέρει:


"Δυνάμει της υπ? αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012, απόφασης του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κου. Χ. Κίττα, τροποποιήθηκε εκ νέου η με αριθμό ΔΥΓ3 (α)/οικ. ΓΥ/148/12 (ΦΕΚ Α΄545) Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά την επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς, μεταθέτοντας την ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2012.

 

Ενόψει της συγκρότησης νέας κυβέρνησης και της τοποθέτησής σας ως υπουργού Υγείας, απευθυνόμεθα σε εσάς και ζητούμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης.


Δυστυχώς το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι κακοσχεδιασμένο και δυσλειτουργικό, καθώς τίθεται εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες σχεδόν καθημερινά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν εξ αρχής οι υποδομές για την ορθή και συνεχή λειτουργία του.

 

Δεν νοείται όμως οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν τη δυσλειτουργία των συστημάτων, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους.


Η μη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, που τα έχουν μάλιστα άμεση ανάγκη, είναι ένα πρακτικό ζήτημα που δεν χωρεί αναβολές και «τεχνικά προβλήματα»!


Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά