Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

12 μύθοι για την οστεοαρθρίτιδα, που δεν πρέπει να πιστεύουμε
Δρ. Φώτης Τσούκας, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Metropolitan Hospital
Pfizer Hellas: Δωρεά 100 monitors για ΜΕΘ
Και 100.000 προστατευτικές μάσκες για τους επαγγελματίες υγείας


Την αίτηση παραλαβής usb token προτείνει ΣΗΜΕΡΑ ο ΦΣΑ

12/12/2017 10:53:14 πμ
Προκειμένου να το προμηθευτούν οι φαρμακοποιοί δωρεάν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) ενημερώνει τα μέλη του για την αίτηση παραλαβής του usb token (ΑΔΔΥ), αν και το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) είχε ανακοινώσει να μη γίνει καμία σχετική κίνηση από τους φαρμακοποιούς.


Στην ανακοίνωσή του, ο Φ.Σ.Α. αναφέρει ότι αν γίνουν αιτήσεις μέχρι και σήμερα 12/12, η αποστολή του usb token προς τα φαρμακεία γίνεται δωρεάν, λόγω του προγράμματος ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ενταχθεί η όλη διαδικασία.


Επισημαίνει όμως ότι η προμήθειά του «δεν σημαίνει άμεση ενεργοποίηση της ψηφιακής υπογραφής, αφού ουδείς γνωρίζει πότε και αν το usb token θα ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ». Απλά προτείνει την παραλαβή του, ώστε εφόσον ισχύσει, να μη χρειαστεί οι φαρμακοποιοί στο μέλλον να πληρώσουν για να το παραλάβουν.


Εξάλλου, όπως τονίζει ο Φ.Σ.Α., δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για τη χρήση του, ακόμα και αν το προμηθευτούν οι φαρμακοποιοί.

Γιατί ο ΦΣΑ αποφάσισε να βγάλει την ανακοίνωση αυτή την τελευταία στιγμή;

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος απάντησε μέσω facebook σε όσους φαρμακοποιούς διατύπωσαν το παραπάνω ερώτημα, είχε εξαρχής εκφράσει τη διαφωνία του απέναντι στη στάση του Π.Φ.Σ. (που σύστησε στους φαρμακοποιούς να μην κάνουν αίτηση παραλαβής του usb token).

Είχε μάλιστα εξηγήσει τους λόγους της διαφωνίας του στη γενική συνέλευση του Π.Φ.Σ., στις 9/12. Στη συνέχεια, όφειλε να συζητήσει το θέμα και στο Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. (το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 11/12), προκειμένου να ληφθεί η απόφαση να κρατήσει ο Σύλλογος αντίθετη στάση από αυτή που προτείνει ο Π.Φ.Σ.

Τι είναι το usb token;

Όπως εξηγεί ο Φ.Σ.Α., το usb token είναι μικρή μονάδα αποθήκευσης προγράμματος, το οποίο με την ενεργοποίησή του, εγκαθιστά την ψηφιακή υπογραφή γιατρού και φαρμακοποιού. Με αυτό ο γιατρός θα συνταγογραφεί χωρίς να σφραγίζει και να υπογράφει τη συνταγή. Ο ασφαλισμένος θα παίρνει τη συνταγή, θα πηγαίνει στο φαρμακείο και ο φαρμακοποιός, σκανάροντας το barcode της συνταγής, θα ενημερώνεται από το σύστημα για τη γνησιότητά της, μέσω της ψηφιακής υπογραφής του γιατρού. Ο φαρμακοποιός τότε θα εκτελεί τη συνταγή, χρησιμοποιώντας το usb token στο server του φαρμακείου, χωρίς να την υπογράφει ούτε να τη σφραγίζει. Προβλέπεται επίσης η κατάργηση όλων των συνοδευτικών εγγράφων της συνταγής, στις περιπτώσεις που αυτά απαιτούνται για την εκτέλεσή της.


Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση παραλαβής ΑΔΔΥ (usb token), πρέπει σήμερα να συνδεθούν με το σχετικό σύνδεσμο της ΗΔΙΚΑ, ώστε να τους αποσταλεί χωρίς καμία επιβάρυνση στο φαρμακείο τους. Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία έως 12/12/2017 αφορά την υποβολή της αίτησης και όχι την παραλαβή του usb token.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και σώστε μια ανθρώπινη ζωή από την ενδοοικογενειακή βία
Αφορά όλες τις κατηγορίες των προϊόντων


Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιοί: Μάθετε το διεθνή κωδικό 'Μάσκα-19'
Και σώστε μια ανθρώπινη ζωή από την ενδοοικογενειακή βία
IQVIA: Μείωση της κίνησης στα φαρμακεία την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου
Αφορά όλες τις κατηγορίες των προϊόντων
Φαρμακοποιοί: Θύματα της κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός
Η ψυχική τους κατάσταση θα πρέπει να αξιολογείται καθημερινά εν μέσω πανδημίας
Διεθνής ποδοσφαιριστής εγκαταλείπει τη μπάλα και επιστρέφει στο οικογενειακό φαρμακείο
Ο Ισπανός σκόρερ Τόνι Ντοβάλε επέστρεψε στο φαρμακείο της Λα Κορούνια