Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τη θεσμοθέτηση των υπηρεσιών στο φαρμακείο ζήτησε ο ΠΦΣ

21/9/2018 9:32:06 πμ
Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Tη στρατηγική στόχευση του κλάδου να γίνουν τα φαρμακεία υγειονομικά κέντρα παροχής υπηρεσιών πρόληψης και συμβουλευτικής υγείας, διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στο «2ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον Κλάδο της Υγείας» και μάλιστα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να ξεκινήσει η διαδικασία θεσμοθέτησης.


Διευκρίνισε πάντως, συμμετέχοντας στο πάνελ με θέμα: «Εμπόριο και διακίνηση Φαρμάκου», ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο, χωρίς να υπεισέρχεται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών, είναι στον τομέα της πρόληψης, της θεραπευτικής συμμόρφωσης, στους εμβολιασμούς, στις εκστρατείες διακοπής καπνίσματος και καταπολέμησης της παχυσαρκίας, καθώς και στη συμβολή για την αποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων παθήσεων (π.χ. διαβήτης, υπέρταση), ενίσχυση υγιεινού τρόπου ζωής (άσκηση, διατροφή κλπ.).


Στόχος, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η "ποιοτική, κοινωνική και επιμορφωτική αναβάθμιση του φαρμακοποιού", αλλά βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των φαρμακείων και για ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι η ύπαρξη ενός σταθερού θεσμικού και φορολογικού πλαισίου.


Στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε σε παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, κ. Θ. Σκυλακάκη για την πιστοποίηση των φαρμακείων, εξηγώντας ότι τα φαρμακεία αδειοδοτούνται και ελέγχονται ενδελεχώς από αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς. Ωστόσο ο Π.Φ.Σ. θα συμφωνήσει στην αναβάθμιση αυτών των φορέων, με στόχο τον ακόμη πληρέστερο έλεγχο για την ασφαλέστερη άσκηση του φαρμακευτικού έργου.


Όσο για τις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Θεοδοσιάδης επισήμανε πως όντως ο ΕΟΠΥΥ είναι σύμφωνος με τις συμβατικές υποχρεώσεις του, αλλά ο τζίρος έχει μειωθεί στο 50%.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου