Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 200 ευρώ μηνιαίως για μάσκες

30/4/2020 5:24:11 μμ
Πωλούνται πλέον σε μίνι μάρκετ και βιβλιοπωλεία!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων από τη Δευτέρα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων καθώς και στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους επιβάτες. Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα φθάνει έως και τα 150 ευρώ.


Ωστόσο, οι μάσκες (χάρτινες, πάνινες) πωλούνται πλέον ακόμη και σε αλυσίδες βιβλιοπωλείων ενώ πολλές από αυτές, αγνώστου ποιότητας, έχουν κατακλύσει τα τοπικά μίνι μάρκετ.


Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί περίπου 200 ευρώ το μήνα για την προμήθεια αυτού του προστατευτικού υγειονομικού υλικού αν θελήσει να βγει από το σπίτι για τις καθημερινές προμήθειες ή την εργασία.


Όπως είπε ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας η σύσταση της Επιτροπής προς τους καταναλωτές είναι η χρήση υφασμάτινης μάσκας, απλής μάσκας ενώ θα δοθούν και οδηγίες για αυτοσχέδιες μάσκες, εκτός από αυτές τις οποίες θα μπορέσει να αγοράσει κανείς δηλαδή τις χειρουργικές μάσκες. Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στις τιμές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη λιανική πώληση τόνισε πως αυτό είναι θέμα του υπ. Ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να πάρει και τις κατάλληλες αποφάσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Νέο προϊόν με mega ποσότητα για μακρόχρονη χρήση - Με μακρογόλη 3350, χρήσιμο στην αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»