Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τεστ γρίπης στα φαρμακεία: Αναμένονται απαντήσεις από το νομικό τμήμα του ΠΦΣ

19/4/2022 2:07:02 πμ
Μετά την προσφυγή του ΠΟΣΙΠΥ στο υπουργείο Ανάπτυξης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νομικό τμήμα του ΠΦΣ επεξεργάστηκε τις αναφορές και ενστάσεις που έγιναν πρόσφατα γνωστές από το Σύνδεσμο Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας και ανέφεραν ότι υπάρχουν φαρμακοποιοί που διεξάγουν στο χώρο τους τεστ γρίπης για τον H1N1 επ' αμοιβή, πέραν των rapid test για τα οποία τους έχει δοθεί προσωρινά δικαίωμα από τον έκτακτο νόμο 4812/21.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) γνωστοποίησε αυτές τις καταγγελίες στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο όχι μόνο για έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον τους αλλά και για επικίνδυνες πρακτικές που εγκυμονούν κινδύνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα θα αποσταλεί επίσημη ενημέρωση από το νομικό τμήμα του ΠΦΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, με τη σημείωση ότι εάν μια υπηρεσία δεν προβλέπεται στη νομοθεσία, απαγορεύεται και η διενέργειά της εντός των φαρμακείων.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι φαρμακοποιοί τον τελευταίο χρόνο διεκπεραιώνουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες υγείας που έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και θεσμοθετηθεί μέσω νομοθετικών πράξεων. Την ίδια στιγμή αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ήδη προβεί σε προμήθεια των φαρμακείων-μελών τους με όλα όσα απαιτούνται για να γίνονται εντός των φαρμακείων αυτές οι υπηρεσίες. Τυχόν μεμονωμένα παραβατικά περιστατικά αποτελούν διαχρονικό φαινόμενο για όλους τους κλάδους και δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολό του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi