Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέος κύκλος σπουδών του Diploma in Pharmacy Management
Έναρξη στις 15 Ιουνίου 2020
Amazon Pharmacy: Το brand κατοχυρώθηκε στο Ην. Βασίλειο
Κωλύματα στην Αυστραλία από το φαρμακευτικό σύλλογο
Μάσκες που μεταδίδουν χαμόγελα και ξεκάθαρη ομιλία
Διεθνή λύση επικοινωνίας βαρήκοων ατόμων δίνει η συνεργασία ελληνικών εταιρειών


Τεστ για COVID-19 θα διανέμονται και θα διενεργούνται από τους φαρμακοποιούς στην Καλιφόρνια

18/5/2020 1:35:08 μμ
Θετικά σχόλια από τους πολίτες και τη φαρμακευτική αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ που δίνει τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στη διάγνωση του πληθυσμού για τη νόσο COVID-19 έλαβε τις θετικές αντιδράσεις και των πολιτών και της φαρμακευτικής αγοράς.

Ειδικότερα, ο κυβερνήτης Gavin Newsom ανακοίνωσε την Τρίτη 12/5 ότι επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να διαθέτουν τα διαγνωστικά τεστ για τη νόσο και να εξετάζουν τους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική έρευνα σε πολίτες της Καλιφόρνια είχε δείξει ότι το 76% αυτών δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς να παρέχουν τα τεστ για τη νόσο COVID-19, ενώ το 78% επιθυμεί να παρέχουν και το εμβόλιο ή άλλα φάρμακα που θα προστατεύουν από τη COVID-19, όταν αναπτυχθούν.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Λιανεμπορίου της Καλιφόρνια και ο Σύλλογος Αλυσίδων Φαρμακείων είχαν ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου με το επιχείρημα ότι οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόσβαση των πολιτών στα τεστ και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική εξυπηρέτηση. Είχαν δε επισημάνει ότι τα φαρμακεία που θα διενεργούν τα τεστ θα συνεργαστούν με την Πολιτεία, ώστε η εν λόγω εξέταση να πραγματοποιείται σε ασφαλές περιβάλλον με όλα τα απαραίτητα μέσα και τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουν τα διαφορετικά είδη των τεστ.

Μετά την ανακοίνωση της Πολιτείας, οι δύο Σύλλογοι σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι η απόφαση του Newsom αποτελεί μια «σημαντική δράση για τη διεύρυνση των εξετάσεων στο κοινό και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, ώστε η Πολιτεία να επανέλθει με ασφάλεια στην κανονικότητα και να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για τυχόν μελλοντικές ανάγκες που σχετίζονται με αυτόν τον ιό».

«Τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εξυπηρετήσει με ηρωισμό τους Καλιφορνέζους καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, […] και τώρα ανυπομονούν να βοηθήσουν περαιτέρω και με τα τεστ και με τα μελλοντικά εμβόλια ή όποιο άλλο προληπτικό μέτρο αναπτυχθεί», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έναρξη στις 15 Ιουνίου 2020
Κίνητρο για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις


Σχετικά άρθρα

Νέος κύκλος σπουδών του Diploma in Pharmacy Management
Έναρξη στις 15 Ιουνίου 2020
CVS Pharmacy: Παραδίδει φάρμακα με αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό!
Μετά την παράδοση μέσω drone έρχονται τα αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους
Οι νέες ημερομηνίες των εξετάσεων για τις άδειες Βοηθών Φαρμακείου
Ακυρώνονται αυτές που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο
Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν τηλεδιασκέψεις με τους ασθενείς-πελάτες τους στη Σκωτία
Δίνουν συμβουλές εξ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας NearMe