Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τεστ για COVID-19 θα διανέμονται και θα διενεργούνται από τους φαρμακοποιούς στην Καλιφόρνια

18/5/2020 1:35:08 μμ
Θετικά σχόλια από τους πολίτες και τη φαρμακευτική αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η πρόσφατη απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ που δίνει τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στη διάγνωση του πληθυσμού για τη νόσο COVID-19 έλαβε τις θετικές αντιδράσεις και των πολιτών και της φαρμακευτικής αγοράς.

Ειδικότερα, ο κυβερνήτης Gavin Newsom ανακοίνωσε την Τρίτη 12/5 ότι επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να διαθέτουν τα διαγνωστικά τεστ για τη νόσο και να εξετάζουν τους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική έρευνα σε πολίτες της Καλιφόρνια είχε δείξει ότι το 76% αυτών δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στους φαρμακοποιούς να παρέχουν τα τεστ για τη νόσο COVID-19, ενώ το 78% επιθυμεί να παρέχουν και το εμβόλιο ή άλλα φάρμακα που θα προστατεύουν από τη COVID-19, όταν αναπτυχθούν.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Λιανεμπορίου της Καλιφόρνια και ο Σύλλογος Αλυσίδων Φαρμακείων είχαν ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου με το επιχείρημα ότι οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόσβαση των πολιτών στα τεστ και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν υπάρχει επαρκής υγειονομική εξυπηρέτηση. Είχαν δε επισημάνει ότι τα φαρμακεία που θα διενεργούν τα τεστ θα συνεργαστούν με την Πολιτεία, ώστε η εν λόγω εξέταση να πραγματοποιείται σε ασφαλές περιβάλλον με όλα τα απαραίτητα μέσα και τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουν τα διαφορετικά είδη των τεστ.

Μετά την ανακοίνωση της Πολιτείας, οι δύο Σύλλογοι σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι η απόφαση του Newsom αποτελεί μια «σημαντική δράση για τη διεύρυνση των εξετάσεων στο κοινό και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, ώστε η Πολιτεία να επανέλθει με ασφάλεια στην κανονικότητα και να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για τυχόν μελλοντικές ανάγκες που σχετίζονται με αυτόν τον ιό».

«Τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εξυπηρετήσει με ηρωισμό τους Καλιφορνέζους καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, […] και τώρα ανυπομονούν να βοηθήσουν περαιτέρω και με τα τεστ και με τα μελλοντικά εμβόλια ή όποιο άλλο προληπτικό μέτρο αναπτυχθεί», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά