Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Τεράστιες οι ελλείψεις βρεφικών τροφών λόγω της Ουκρανίας

17/5/2022 10:34:31 μμ
Ειδικά μέτρα διαχείρισης λαμβάνουν τα φαρμακεία, οι εταιρείες και ο FDA στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιβεβαιώνονται ο πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μωραΐτη, προέδρου του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και γενικού διευθυντή της ΒΙΑΝ Α.Ε. στο Top Pharma Launches 2021 σχετικά με τις ελλείψεις βρεφικών τροφών που παρατηρούνται παγκοσμίως. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δ. Μωραΐτης είπε πως εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις πρώτες ύλες των βρεφικών τροφών και πρόσθεσε πως μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια στην Κίνα εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν και της εμφάνισης της Covid-19. Οι ελλείψεις έχουν ήδη γιγαντωθεί στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη εβδομάδα το 43% των σημείων πώλησης στις περισσότερες πολιτείες δήλωνε ότι δεν είχε άλλα αποθέματα, σύμφωνα με στοιχεία της Datasembly, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, Wallgreens και CVS, επέτρεπαν την πώληση έως 3 τεμαχίων ανά αγορά. 

Οι γονείς -και ιδίως εκείνοι με παιδιά που πάσχουν από αλλεργίες και απαιτούν ειδικά και συγκεκριμένα σκευάσματα- βρίσκονται σε πανικό και αναζητούν την τροφή των βρεφών τους ακόμα και σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το CBS News, οι μεγάλες ελλείψεις στη χώρα οφείλονται καταρχάς σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω Covid-19 και μεγεθύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια χώρα που αποτελεί μεγάλο και βασικό παραγωγό ηλιέλαιου που περιέχουν κάποια από αυτά τα προϊόντα. 

Οφείλονται δε και σε μαζικές ανακλήσεις προϊόντων της Abbott Nutrition από τον FDA. Είναι ενδεικτικό ότι ο Οργανισμός λαμβάνει μέτρα διαχείρισης της κατάστασης, προσφέροντας κίνητρα για εισαγωγές σε περισσότερες επιχειρήσεις και συνάπτοντας συμφωνία με την Abbott για την επανεκκίνηση της λειτουργίας κάποιων εγκαταστάσεών της. Τέλος, εκπρόσωπος άλλης εταιρείας παραγωγής τονίζει στο CBS ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας σε αυτά τα προϊόντα και όσο και να θέλουν να αυξήσουν περισσότερο την παραγωγή, δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως αναδείχθηκαν στη Γενική του Συνέλευση
Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ
Μητρώο Χρόνιου Νευροπαθητικού Πόνου: Συνεχίζει να λειτουργεί με ιδιωτική πρωτοβουλία
Αλλά μετά από έξι χρόνια χρειάζεται πλέον οικονομική βοήθεια