Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τεράστιες οι ελλείψεις βρεφικών τροφών λόγω της Ουκρανίας

17/5/2022 10:34:31 μμ
Ειδικά μέτρα διαχείρισης λαμβάνουν τα φαρμακεία, οι εταιρείες και ο FDA στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιβεβαιώνονται ο πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μωραΐτη, προέδρου του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και γενικού διευθυντή της ΒΙΑΝ Α.Ε. στο Top Pharma Launches 2021 σχετικά με τις ελλείψεις βρεφικών τροφών που παρατηρούνται παγκοσμίως. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δ. Μωραΐτης είπε πως εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις πρώτες ύλες των βρεφικών τροφών και πρόσθεσε πως μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια στην Κίνα εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν και της εμφάνισης της Covid-19. Οι ελλείψεις έχουν ήδη γιγαντωθεί στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη εβδομάδα το 43% των σημείων πώλησης στις περισσότερες πολιτείες δήλωνε ότι δεν είχε άλλα αποθέματα, σύμφωνα με στοιχεία της Datasembly, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων, Wallgreens και CVS, επέτρεπαν την πώληση έως 3 τεμαχίων ανά αγορά. 

Οι γονείς -και ιδίως εκείνοι με παιδιά που πάσχουν από αλλεργίες και απαιτούν ειδικά και συγκεκριμένα σκευάσματα- βρίσκονται σε πανικό και αναζητούν την τροφή των βρεφών τους ακόμα και σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το CBS News, οι μεγάλες ελλείψεις στη χώρα οφείλονται καταρχάς σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω Covid-19 και μεγεθύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια χώρα που αποτελεί μεγάλο και βασικό παραγωγό ηλιέλαιου που περιέχουν κάποια από αυτά τα προϊόντα. 

Οφείλονται δε και σε μαζικές ανακλήσεις προϊόντων της Abbott Nutrition από τον FDA. Είναι ενδεικτικό ότι ο Οργανισμός λαμβάνει μέτρα διαχείρισης της κατάστασης, προσφέροντας κίνητρα για εισαγωγές σε περισσότερες επιχειρήσεις και συνάπτοντας συμφωνία με την Abbott για την επανεκκίνηση της λειτουργίας κάποιων εγκαταστάσεών της. Τέλος, εκπρόσωπος άλλης εταιρείας παραγωγής τονίζει στο CBS ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας σε αυτά τα προϊόντα και όσο και να θέλουν να αυξήσουν περισσότερο την παραγωγή, δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους