Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τέλος Οκτωβρίου δημοσιεύονται όλες οι κενές θέσεις φαρμακείων

7/8/2018 11:33:17 πμ
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποχρεούνται να τις αναρτήσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όλες οι Περιφέρειες ανά την Ελλάδα υποχρεούνται να αναρτήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους τις κενές θέσεις φαρμακείων που υπάρχουν κατά την 30η Σεπτεμβρίου του 2018, προβλέπει ο νόμος που δημοσιεύτηκε πρόσφατα (4558/2018, άρθρο 5παρ. 6) και ο οποίος αναφέρεται κυρίως στον τρόπο λειτουργίας των διευρυμένων φαρμακείων.

 

Όπως σημειώνει σε διευκρινιστικό της σημείωμα η νομική σύμβουλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Σοφία Αγγέλου, ο νόμος ορίζει πως «μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2018, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας υποχρεούνται να αναρτήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους τις κενές θέσεις φαρμακείων που υπάρχουν κατά την 30η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.


Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου 2018 υποβάλλονται στην αρμόδια αρχή οι αιτήσεις για την άδεια ίδρυσης φαρμακείου από όσους διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα».

 

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 4272/2014, του ν. 1963/1991, 3 του π.δ. 64/2018 και κάθε άλλη διάταξη που αφορά τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη παράδοση θα γίνει παρουσία υπουργού, Απ. Βαλτά και δημοσιογράφων
Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion






Σχετικά άρθρα

Το Ladose έγινε Ladosole και δεν αποζημιώνεται προς το παρόν
Διευκρινίσεις δίνει η Φαρμασέρβ Ελλάς
Αδ. Γεωργιάδης: Από βδομάδα η διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Η πρώτη παράδοση θα γίνει παρουσία υπουργού, Απ. Βαλτά και δημοσιογράφων
ΠΦΣ: Απαραίτητος ο «κόφτης» στις συνταγές με ΦΥΚ του ΥΠΕΘΑ
Όσες εκτελέστηκαν θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε το υπουργείο
Ηλ. Βασιλαδιώτης: Ιδιοκτησιακό, ΦΥΚ και βιωσιμότητα οι στόχοι μου για τον ΦΣΑ
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily