Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Τέλος οι περικοπές γνωματεύσεων λόγω υπέρβασης ποσοτήτων

23/2/2018 12:32:20 μμ
Ενεργοποιούνται έλεγχοι κατά την έκδοση των γνωματεύσεων με αναλώσιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, απαλλάσσοντας έτσι τους φαρμακοποιούς από τον κίνδυνο απορρίψεων και επιβολής προστίμων λόγω υπέρβασης των ποσοτήτων σε αναλώσιμα υλικά.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που ήταν ο έλεγχος να γίνεται στην αρχή της διαδικασίας και όχι στην εκτέλεση των γνωματεύσεων.

Στο σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (με τίτλο: «Εκκαθάριση υποβολών νέων συμβάσεων»), αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι από τις υποβολές Σεπτεμβρίου και μετά, δεν θα γίνονται περικοπές λόγω υπέρβασης μηνιαίων ποσοτήτων για διαβητολογικά υλικά, διότι οι υποβολές αυτές θα υπολογιστούν και θα χαρακτηριστούν "υπερβάλλουσες" και το σύστημα δεν θα επιτρέψει από τις αρχές Ιανουαρίου και μετά την έκδοση γνωματεύσεων για τους ασφαλισμένους αυτούς.

Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες συμπληρώνουν το σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων του e-ΔΑΠΥ, αφού κατά την έκδοση της γνωμάτευσης θα υπάρχει πλέον έλεγχος για τις προβλεπόμενες από το νόμο μέγιστες ποσότητες, χρονικά περιθώρια χορήγησης και τις ηλικίες των δικαιούχων.


Ο Σύλλογος ωστόσο εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών σχετικά με την εκτέλεση των γνωματεύσεων υποχρεωτικά εντός 10ημέρου, διαφορετικά η γνωμάτευση θα περικόπτεται, ανεξάρτητα από το αν το σύστημα το επιτρέπει!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους