Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε. στις δημόσιες δαπάνες Υγείας και Παιδείας

31/7/2007
Απάντηση του επιτρόπου Χ. Αλμούνια στον Δ. Παπαδημούλη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε. στις δημόσιες δαπάνες Υγείας και Παιδείας

Στο εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των δημόσιων δαπανών κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα αναφέρεται ο αρμόδιος Επίτροπος Χ. Αλμούνια απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη. Πιο συγκεκριμένα, από την απάντηση του επιτρόπου προκύπτει ότι οι κρατικές δαπάνες για την υγεία και την εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτηριστικά ο Χ. Αλμούνια αναφέρει ότι στην Ελλάδα: «Οι δαπάνες για την υγεία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,6% επί του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), σε σύγκριση με 6,5% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο στην ΕΕ και στη ζώνη ευρώ, ενώ οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση δεν υπερβαίνουν το 2,75% του ΑΕΠ (το χαμηλότερο στην ΕΕ) σε σύγκριση με 5,25% κατά μέσο όρο στην ΕΕ και σχεδόν 5% στη ζώνη ευρώ». Σημειώνεται ότι με την αναμενόμενη το φθινόπωρο αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 25% οι ανωτέρω δείκτες θα χειροτερέψουν δραστικά για την Ελλάδα διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Αφιερώνουμε τα αποκαλυπτικά στοιχεία της Κομισιόν στον κ. πρωθυπουργό και τους κ.κ. Αλογοσκούφη, Γιαννάκου και Αβραμόπουλο, που αυτοεπαινούμενοι πανηγυρίζουν ότι έχουν εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά και έχουν βελτιώσει το κοινωνικό κράτος. Οι χαμηλές δημόσιες δαπάνες για την υγεία συμβαδίζουν με μια έκρηξη των ιδιωτικών δαπανών και επιτείνουν τόσο την κρίση του ΕΣΥ όσο και τις κοινωνικές ανισότητες. Οι επίσημοι δείκτες της eurostat καθρεφτίζουν την πλήρη αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ αλλά και τις αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες επιλογές της πολιτικής της".


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

RESP-8: Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φαρμακοποιούς ώστε να αξιολογούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Φ.Σ. Αττικής: Ενημέρωση για συχνά λάθη στην εκτέλεση συνταγών
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Οι φαρμακοποιοί ζητούν να θεσπιστεί ο ρόλος τους στην ΠΦΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της ΟΣΦΕ για την ιστορία των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Ολοκληρώνεται η έρευνα στον Βόλο και ξεκίνησαν οι επαφές και με άλλους Θεσσαλικούς Συνεταιρισμούς