Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
TEMPORARY

τελευταία νέα


Ταξιδεύοντας με τους φαρμακευτικούς συλλόγους

18/7/2011
Οδοιπορικό στη Μαγνησία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε περιόδους δύσκολους για την πορεία του κλάδου μας, αυτό που αναζητάμε είναι μικρές διαφυγές από την καθημερινότητα του φαρμακείου. Mία από τις τοποθεσίες που μπορεί να επιλέξει κανείς —εγώ θα πω… η πιο όμορφη στην Ελλάδα— είναι η περιοχή της Μαγνησίας και του Βόλου. Η Μαγνησία είναι μια χερσόνησος που βρέχεται από δύο θάλασσες, στην οποία δεσπόζει το βουνό του Πηλίου με τα 24 χωριά του, ένας τόπος έντονων μορφολογικών αντιθέσεων, όπου η άγρια φύση με τις απόκρημνες πυκνόφυτες πλαγιές της συνυπάρχει με απάνεμες καταγάλανες ακρογιαλιές και γραφικούς κολπίσκους.

Η παράδοση θέλει πολλούς αρχαίους συγγραφείς και ποιητές, όπως ο Όμηρος, ο Πίνδαρος, ο Ηρόδοτος, ο Ευριπίδης, ο Σιμωνίδης, ο Στράβων, να έχουν επιλέξει αυτό τον τόπο για να ζήσουν. Κατά τη μυθολογία, το Πήλιο κατοικούνταν από τους Κένταυρους, ενώ με ορμητήριο τις Παγασές, λιμάνι της Ιωλκού, και τη συμμετοχή ονομαστών ηρώων (Ηρακλή, Κάστορα, Πολυδεύκη κ.ά.) ξεκίνησε ο μονοσάνδαλος βασιλιάς Ιάσονας την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας είναι ο Βόλος. Στο Βόλο φτάνει κανείς με λεωφορεία του ΚΤΕΛ (απόσταση 319 χλμ. από την Αθήνα και 215 χλμ από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόλο) ή σιδηροδρομικώς, αλλά πλέον και αεροπορικώς, μέσω του νέου αεροδρομίου της Νέας Αγχίαλου.

Ο Βόλος

Πόλη σύγχρονη και, σύμφωνα με την πρόσφατη καλλικρατική δομή της χώρας, η πιο μεγάλη πόλη σε ολόκληρη την Θεσσαλία και 6η σε σειρά μεγέθους πόλη στην Ελλάδα με 142.000 κατοίκους, τρίτο σε μέγεθος λιμάνι, αποτελεί κύριο εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Θεσσαλίας. Ο σεισμός του 1955 ανάγκασε τους Βολιώτες να χτίσουν από την αρχή την πόλη τους με τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης με μελετημένη ρυμοτομία. Ο Βόλος, χτισμένος στην τοποθεσία της αρχαίας Ιωλκού, θαμπώνει με τη θέα τον επισκέπτη, καθώς προβάλλει απλωμένος μεγαλόπρεπα στο μυχό του Παγασητικού Κόλπου. Η πόλη έχει να παρουσιάσει αξιόλογη τουριστική υποδομή, ποικίλες ψυχαγωγικές δυνατότητες και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης είναι το παζάρι και τα Παλαιά, με αρκετά νεοκλασικά κτήρια, το λιμάνι με τα γραφικά καΐκια, μα και όλη η προκυμαία μέχρι τον Άναυρο, που σφύζει από ζωή, καθώς κατακλύζεται από κάθε λογής μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.
Πασίγνωστα είναι τα αναρίθμητα τσιπουράδικα που πρωτοδημιουργήθηκαν μετά το ΅22 από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Οι παραδοσιακοί μεζέδες που συνοδεύουν κάθε 25αράκι τσίπουρο, κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς: ποιος μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να δοκιμάσει καβουροσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, γαριδοσαλάτα ή γαρίδες σαγανάκι, φέτα ψητή με ντομάτα, καλαμάρι γεμιστό, χταποδάκι ξιδάτο, μυδοπίλαφο, πατάτες ψητές, μύδια αχνιστά... όλα χειροποίητα και μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές.
Το τρενάκι του Πηλίου, o θρυλικός Μουτζούρης, ξεκίνησε τις γοητευτικές διαδρομές του στο Πήλιο το 1895. Η γραμμή σχεδιάστηκε σε σχέδια του Ιταλού μηχανικού Εβαρίστο Ντε Κίρικο και αποτέλεσε ένα τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής. Σήμερα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με αφετηρία τα Λεχώνια και τέρμα το σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών.
Το κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου ανεγέρθηκε το 1884, σύμφωνα με την αισθητική των ξένων αρχιτεκτόνων που εργάζονταν εκείνη την εποχή στους Θεσσαλικούς Σιδηροδρόμους. Η μορφή του παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη στο χρόνο, ενώ στον όροφο του σταθμού λειτουργεί μουσείο με σπάνιο υλικό από την ιστορία των σιδηροδρόμων στην περιοχή.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο του 1909, εκτίθεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια συλλογή ευρημάτων από τη Νεολιθική Εποχή, την Εποχή του Χαλκού, την Κλασική και την Ελληνιστική περίοδο. Το Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», η Αίθουσα Τέχνης «Χ. Ζώγια», αλλά και η Δημοτική Πινακοθήκη είναι επίσης αξιόλογοι χώροι για τους φιλότεχνους.
Περιοχές με αρχαιολογική αξία δίπλα και μέσα στην πόλη του Βόλου που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι το Σέσκλο, ο παλαιότερος οικισμός της Θεσσαλίας, το Διμήνι, οικισμός του τέλους της Εποχής του Χαλκού, η Ιωλκός, πρωτεύουσα του κράτους των Μινύων και της μυκηναϊκής Θεσσαλίας, οι Φερές, στη θέση όπου βρίσκεται το σημερινό Βελεστίνο (γενέτειρα του οραματιστή επαναστάτη και ποιητή Ρήγα Φεραίου ή Βελεστινλή), οι Παγασές, όπου σύμφωνα με το μύθο ναυπηγήθηκε η Αργώ. Υπήρξε λιμάνι της Ιωλκού κατΆ αρχήν και των Φερών αργότερα και έδρα διάσημου μαντείου. Από την πόλη αυτή πήρε και το όνομά του ο Παγασητικός κόλπος.

Το Πήλιο

Μετά από την ξενάγησή μας στον Βόλο και τη γύρω περιοχή, καιρός είναι να γνωρίσουμε και το Πήλιο.
Το Πήλιο προσφέρεται για εξερεύνηση. Μονοπάτια θα σας οδηγήσουν σε εκπληκτικές παραλίες μέσα από καταπράσινες βουνοπλαγιές. Αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες και επιβλητικά μοναστήρια θα σας γοητεύσουν. Στο χιονισμένο βουνό το χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι και στην καταγάλανη θάλασσα το καλοκαίρι καταδύσεις και ψάρεμα.
Ξεκινώντας από το Βόλο βρίσκουμε στα βόρεια την Πορταριά, με την υπέροχη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών της, και σε μικρή απόσταση το μεγαλύτερο χωριό της δυτικής πλευράς του Πηλίου, τη γραφική Μακρινίτσα, ενώ συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας από την ανατολική πλευρά, συναντάμε την Αγριά. Αξίζει να επισκεφθείτε το ξωκκλήσι του Τίμιου Σταυρού, το εκκλησάκι της Παναγιάς της Γορίτσας και αυτό της Παναγιάς της Τρύπιας που είναι χτισμένο σε βράχο στη θάλασσα. Μετά συναντάμε τα Άνω και Κάτω Λεχώνια, από όπου αναχωρεί και ο Μουτζούρης με προορισμό τις Μηλιές, με την περίφημη βιβλιοθήκη τους, η οποία συνδέεται ιστορικά με τη Μηλιώτικη Σχολή —που ιδρύθηκε το 1815— και αυτή με τη σειρά της με τρεις σπουδαίες προσωπικότητες του πνεύματος και των γραμμάτων, τον Άνθιμο Γαζή, το Γρηγόριο Κωνσταντά και το Δανιήλ Φιλιππίδη. Στη συνέχεια συναντάμε την Άφησσο, γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με αξιόλογη παραλία, και σε μικρή απόσταση τον οικισμό του Λεφόκαστρου, με μεγάλη αρχαιολογική αξία λόγω των ερειπίων του ενετικού κάστρου, την Αργαλαστή, τη μεγαλύτερη κωμόπολη του Ανατολικού Πηλίου με το περίφημο καμπαναριό, το Χόρτο, όπου κάθε χρόνο το πολιτιστικό ίδρυμα Αγγελίνη διοργανώνει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη Μηλίνα, παραθαλάσσιο χωριό που απέχει 49 χλμ. από το Βόλο και έχει εξελιχθεί ένα από τα σημαντικότερα παραθαλάσσια θέρετρα της περιοχής.
Στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου βρίσκεται το ήσυχο ψαροχώρι της Αγίας Κυριακής, όπου κάθε Ιούνιο διοργανώνεται ψαράδικο τριήμερο. Στο λιμάνι γιορτάζεται το ομώνυμο πανηγύρι στις 7 Ιουλίου. Συνδέεται με το Βόλο με φέρι μποτ και με ιπτάμενα δελφίνια.
Ανηφορίζοντας στην συνέχεια για το Ανατολικό Πήλιο, συναντούμε τον Άγιο Ιωάννη, ψαροχώρι που βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ. από το Βόλο και έχει εξελιχθεί ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά κέντρα του Πηλίου. Το χωριουδάκι Λαμπινού απέχει 17 χλμ. από τις Μηλιές και θα σας γοητεύσει η πανέμορφη παραλία του.
Στη συνέχεια βρίσκουμε την Τσαγκαράδα, χωριό ξακουστό, μέσα στο πράσινο, με τη μαγευτική παραλία του Μυλοπόταμου, και τη Ζαγορά, τη μεγαλύτερη κωμόπολη της βόρειας πλευράς του Πηλίου. Στην εκπληκτική τοποθεσία Παπά Νερό βρίσκεται μια τεράστια παραλία, η μισή άμμος και η μισή βότσαλο, δίνοντας μια μοναδικότητα στο μέρος. Το γραφικό λιμάνι Πλατανιάς, που απέχει 65 χλμ. από Βόλο, το καλοκαίρι σφύζει από ζωή λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που δέχεται. Το καλοκαίρι συνδέεται με το Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο με ιπτάμενα δελφίνια.
Στην συνέχεια προχωρούμε στην ανατολική πλευρά της Μαγνησίας. Με αφετηρία τον Αλμυρό, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Άνω Ξενίας στην Όθρυ, σε υψόμετρο 600μ. Από το Δασαρχείο Αλμυρού μπορεί κανείς να προμηθευτεί χάρτες χαραγμένων διαδρόμων και να πάρει από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί για ορειβασία και περίπατο στο βουνό. Σε μικρή απόσταση από την πόλη βρίσκονται οι παραλίες του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης και του Πλατάνου, όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει και να απολαύσει τους μεζέδες στα όμορφα ταβερνάκια. Σημαντικές εκδηλώσεις της περιοχής αποτελούν το καρναβάλι της Ευξεινούπολης και η ψαράδικη βραδιά στην παραλία του Αλμυρού, που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο. Στην Αμαλιάπολη ο επισκέπτης θα δοκιμάσει τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες και θα επισκεφθεί το νέο μοναστήρι της Παναγιάς Ξενιάς, ενώ με το καΐκι θα γνωρίσει τις χαρές της θάλασσας, κάνοντας εκδρομές στον Παγασητικό, τις Βόρειες Σποράδες και την Εύβοια.

Η Νέα Αγχίαλος είναι μία από της σημαντικότερες κωμοπόλεις του νομού. Είναι γνωστή για την πανέμορφη παραλία της με τη μαύρη άμμο, το γραφικό λιμανάκι, το πευκόφυτο λόφο της (ακρόπολη της αρχαίας Πυράσου) και για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα. Στην Νέα Αγχίαλο βρίσκεται ένα από τα δύο αεροδρόμια του νομού. Στο τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με πραγματοποιείται κάθε χρόνο η γιορτή του κρασιού, όπου προσφέρεται δωρεάν κρασί από το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα», ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Και τέλος οι Σποράδες

Η Σκιάθος, νησί που συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με την γραφικότητα και την παλιά γαλήνη, έγινε ευρύτερα γνωστή χάρη σε δύο εξέχουσες μορφές των ελληνικών γραμμάτων, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, από τους μεγαλύτερους Έλληνες διηγηματογράφους, και τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.
Στα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνονται το Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησος που χωρίζει το λιμάνι στα δύο και άλλοτε ήταν φρούριο, το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και λειτουργεί σήμερα ως μουσείο, καθώς και το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το Μοναστήρι Παναγιάς Εικονίστριας, όπου βρέθηκε η ιερή εικόνα της Παναγιάς Εικονίστριας, πολιούχου του νησιού.
Οι παραλίες της Σκιάθου είναι πολλές και μαγευτικές. Η πιο γνωστή είναι οι Κουκουναριές, τμήμα του
μοναδικού υδροβιότοπου όπου τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζεται με συγχρηματοδότηση του δήμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σκόπελος φημίζεται για τις 360 εκκλησίες της, τις πολυστόλιστες γυναικείες φορεσιές της και τα εξαίρετα δαμάσκηνά της, ενώ το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Η παραμυθένια πόλη της Σκοπέλου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά με θέα πανοραμική. Τα κάτασπρα δίπατα και τρίπατα σπίτια της ανηφορίζουν σφιχταγκαλιασμένα τα λιθόστρωτα σκαλωτά δρομάκια από την παραλία ως το κάστρο της αρχαίας Πεπαρήθου.
Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη σΆ ένα σκοπελίτικο σπίτι. Θα θαυμάσετε υφαντά, κεραμικά και κεντήματα ψιλιδουλεμένα με μεράκι και φαντασία, όλα προϊόντα της ντόπιας λαϊκής τέχνης. Ένα τέτοιο τριώροφο παραδοσιακό κτίριο —δωρεά της οικογένειας Νικολαΐδη— λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο.
Ένας ασφαλτόδρομος 28 χλμ. ξεκινά από την πόλη και καταλήγει στο Λουτράκι. Στη μαγευτική διαδρομή, ανάμεσα σε ελαιώνες και πευκοδάση, συναντούμε τα χωριά και τις παραλίες: το Στάφυλο, τον Αγνώντα, το Λιμνονάρι, τον Πάνορμο, τη Μηλιά, τη Γλώσσα, μεγάλο χωριό χτισμένο σε πλαγιά με αμυγδαλιές και δαμασκηνιές, και τέλος το Λουτράκι, το δεύτερο λιμάνι του νησιού, περικυκλωμένο από νησάκια και καταπράσινους λόφους.

Η Αλόννησος με τις αμέτρητες πανέμορφες παραλίες της και τα μικρά ερημονήσια που την περιστοιχίζουν, προσφέρεται για τις μικρές «αποδράσεις» των επισκεπτών της στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
Ολόκληρη η παλιά πρωτεύουσα της Αλοννήσου αποτελεί αξιοθέατο. Χτισμένη στην κορυφή απότομου λόφου, πανέμορφη, ανεμοδαρμένη και μοναχική. Τα δροσερά απογεύματα το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό και η θέα άπλετη μέχρι την Εύβοια και το Άγιο Όρος. Το 1965, όταν τα σπίτια της γκρεμίστηκαν από σεισμό, οι κάτοικοι έχτισαν καινούργιο χωριό στο Πατητήρι.
Στο νησί της Αλοννήσου, βρήκε προστασία και καταφύγιο ένα από τα σπάνια και πλέον απειλούμενα θηλαστικά της Μεσογείου. Η φώκια Μονάχους-μονάχους, η οποία βρήκε την ιδανική προστασία στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου. Το Θαλάσσιο Πάρκο, είναι σήμερα ένας μοναδικός βιότοπος, όχι μόνο για τη μεσογειακή φώκια αλλά και για πολλά άλλα θαλάσσια και μη είδη.
Στα χώματα της Αλοννήσου φυτρώνουν ακόμη τα θαυματουργά βότανα που την έκαναν ονομαστή και βοήθησαν στην ανάπτυξη της λαϊκής ιατρικής. Ως συνέχεια αυτής της παράδοσης φιλοξενείται σήμερα στον ίδιο χώρο η Διεθνής Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής.

Φτάνοντας στο τέλος του δικού μας οδοιπορικού στην Μαγνησία, διαπιστώνουμε ότι τελικά, αν το επιδιώξουμε, βρίσκουμε τρόπους προκειμένου να ξεφύγουμε και να… γεμίσουμε τις μπαταριές μας. Σας περιμένουμε λοιπόν με χαρά στην περιοχή μας.
Καλή επιστροφή τώρα στη δύσκολη πραγματικότητα που οι λέξεις «Λοβέρδος» και «Μνημόνιο» είναι σε πολύ συχνή χρήση καθημερινά. Πραγματικά ψυχοφθόρο.

Ευτυχώς, το καλοκαίρι της Μαγνησίας είναι εδώ!


  • Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας

To χθες


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας είναι από τους πιο παλιούς φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, με χρονολογία ίδρυσης το 1928. Στις 29 Μαΐου 1929 συντάχθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Φ.Σ.Μ., με 64 άρθρα, αρκετά επίκαιρα ακόμη και σήμερα, και με υπογράφοντες τους συνάδελφους Δημήτρη Λοΐζο, πρόεδρο, και Τερέντιο Νικόλαο, γραμματέα. Πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο Δημήτρης Λοΐζος.
Χαρακτηριστικό του κανονισμού είναι ότι στο άρθρο 52 γίνεται αναφορά στην προσπάθεια της συγκρότησης προμηθευτικού συνεταιρισμού των μελών κατά τον νόμο 602 περί προμηθευτικών συνεταιρισμών. Έτσι, λοιπόν, ένα χρόνο μετά, το 1930, ιδρύεται στο Βόλο ο πρώτος προμηθευτικός συνεταιρισμός φαρμακοποιών (ΣΥ.Φ.ΘΕ.) στην Ελλάδα από συναδέλφους μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Την πρωτοπόρα για την εποχή εκείνη ιδέα των μελών του Φ.Σ.Μ. υιοθέτησαν δυο χρόνια μετά οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών.

To σήμερα

Τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι σήμερα 210.
Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Βόλου, κοντά στην παραλία. Είναι εξοπλισμένος με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό προκειμένου να διεκπεραιώνονται από τον υπάλληλο του συλλόγου μας όλες οι ανάγκες των μελών του.
Δραστηριότητες και κοινωνική προσφορά
Τα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας* προσπαθούν να επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των μελών, ενώ συχνή είναι η ενημέρωση μέσω του περιοδικού «Εγκύκλιος», sms και fax, η διοργάνωση επιστημονικών και ενημερωτικών, αλλά και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Επίσης, πριν λίγα χρόνια πρωτοστάτησε στη σύσταση και λειτουργία εταιρειών φαρμακειών, σχήμα που στην συνεχεία εφαρμόσθηκε σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας μας.
Από τις αρχές του 2011 λειτουργεί στον Βόλο, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του συλλόγου, το Κοινωνικό Φαρμακείο, με την πολύτιμη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο οποίο καθημερινά βοηθούνται αρκετοί συμπολίτες μας που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, σε μια περίοδο πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους.

*Διοικητικό Συμβούλιο Φ.Σ. Μαγνησίας

Πρόεδρος: Κώστας Ματσιόλης
Αντιπρόεδρος: Μίνα Κόκκα- Ξενάκη
Γραµµατέας: Θεόδωρος Τσιατσιάνης
Ταµίας: Γεωργία Τσάτσου
Μέλη: Γιάννης Καρακάνας,
Άλκης Καρατζίκας, Χριστίνα
Μαρκάκη, Χριστίνα Ζολώτα,
Αποστολία Τσιόλκα

Τα προβλήµατα


Σε μια περίοδο στοχοποίησης του κλάδου μας από την πολιτεία και έντονης προσπάθειάς της να εξαφανίσει το ελληνικό φαρμακείο, το φαρμακείο της γειτονιάς, ο Φ.Σ.Μ. επιθυμεί τον καλύτερο συντονισμό και την ενεργοποίηση των Φ.Σ της χώρας από τον Π.Φ.Σ., την αποφασιστική παρέμβαση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τέλος περισσότερη πίεση από τον Π.Φ.Σ για τις πληρωμές των ταμείων.
Σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Φ.Σ. της Θεσσαλίας, ενεργοποίηση για την ανακύκλωση φαρμάκων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση της καταιγίδας στην οποία βρισκόμαστε.

Η επαφή με το Σύλλογο


Οι συνάδελφοι που θα επισκεφθούν το νομό μπορούν να απευθύνονται στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας (καθημερινά 19.30-21.30):
Ελ. Βενιζέλου 7 & Δημητριάδος, 3ος όροφος, 38333, Βόλος
τηλ./fax: 2421020270
e-mail: fsm@otenet.gr
info@fsmagnesia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια






Σχετικά άρθρα

Ταξιδεύοντας με τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Οδοιπορικό στο νομό Καρδίτσας
Ταξιδεύοντας με τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Οδοιπορικό στο νομό Λάρισας
Ταξιδεύοντας με τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Οδοιπορικό στο νομό Λασιθίου
Ταξιδεύοντας με τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Οδοιπορικό στο νομό Ρεθύμνου