Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τασμανία: Τη χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε ειδικές περιπτώσεις αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί

7/3/2023 12:32:13 πμ
Τη διεύρυνση της φαρμακευτικής πρακτικής εξετάζει παράλληλα η κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική υπηρεσία θα παρέχουν οι φαρμακοποιοί στη μακρινή Τασμανία της Αυστραλίας, εξυπηρετώντας τους ασθενείς τους αλλά και αποφορτίζοντας το σύστημα υγείας. Από αυτήν την εβδομάδα, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν από το φαρμακείο της γειτονιάς τους τα φάρμακα ενός μηνός στην περίπτωση που έχουν λήξει οι συνταγές τους και δεν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το γιατρό τους για να τις ξαναγράψουν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά αλλά υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Οι ασθενείς θα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία μόνο μία φορά το χρόνο, κατά την οποία θα λαμβάνουν αγωγή που τους έχει ξανασυνταγογραφηθεί, είναι σταθερή και συνεχιζόμενη. Υποχρεούνται δε να δείχνουν στο φαρμακοποιό είτε το προηγούμενο κουτί των φαρμάκων είτε -αν δεν το έχουν- την προηγούμενη απόδειξη του φαρμακείου. Η υπηρεσία θα αφορά φάρμακα για διαβήτη, καρδιοπάθεια, άσθμα, κατάθλιψη κ.ά.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αυστραλίας δήλωσε πως αντίστοιχες υπηρεσίες πραγματοποιούνταν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν είχε αναφερθεί κανένα δυσάρεστο συμβάν. Παράλληλα χαιρετίζει μια ευρύτερη αξιολόγηση που διεξάγει η κυβέρνηση για πιθανή διεύρυνση της φαρμακευτικής πρακτικής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο