Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ταμείο Τράπεζας Ελλάδος: Οδηγίες εκτέλεσης συνταγών ΦΥΚ

20/2/2022 2:12:07 μμ
Η διαδικασία για τις χειρόγραφες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά το πρώτο χρονικό διάστημα εκτέλεσης συνταγών του Ταμείου της Τράπεζας Ελλάδος με τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ). Γι' αυτό το λόγο το ΑΤΠΣΥΤΕ διευκρινίζει τα εξής:
  • Τα ΦΥΚ που συνταγογραφούνται μέσω ΗΔΙΚΑ σε όσους έχουν πλήρη ασφάλιση λαμβάνουν θεώρηση εντός 24ώρου από τον ελεγκτή-γιατρό και μετά είναι διαθέσιμες προς εκτέλεση από τα συμβεβλημένα με το Ταμείο φαρμακεία.
  • Οι ηλεκτρονικές συνταγές με ΦΥΚ που εμφανίζουν μηνύματα όπως: «Απαιτείται / Στερείται / Μόνο νοσοκομειακό φάρμακο / Μόνο από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ κ.ά.», θα εκτελούνται προσωρινά χειρόγραφα μόνο μετά από έγκριση του ελεγκτή και με την ένδειξη «κατΆ εξαίρεση».
  • Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επειδή δεν ταυτοποιείται το Ταμείο στους ασφαλισμένους, τα ΦΥΚ συνταγογραφούνται προσωρινά χειρόγραφα και μετά από έγκριση και ένδειξη «κατΆ εξαίρεση» θα εκτελούνται χειρόγραφα από τα φαρμακεία.
  • Η χειρόγραφή θεώρηση γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα ιατρεία του Ταμείου ή εξ αποστάσεως με αποστολή e-mail στον αρχίατρο. Το θεωρημένο αντίγραφο επαναπροωθείται στο φαρμακείο προς εκτέλεση της αρχικής συνταγής.
Σημειώνεται ότι το ΑΤΠΣΥΤΕ έχει ζητήσει από την ΗΔΙΚΑ να αφαιρεθούν οι ενδείξεις «Στερείται» κτλ. για τα ΦΥΚ που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, ενώ δηλώνει προς τους φαρμακοποιούς ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν ηλεκτρονικά τα παραπάνω προβλήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή πρόσβαση των ασφαλισμένων στη φαρμακευτικής τους αγωγή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη