Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ταμείο Λιμενικού: Εντάχθηκε κανονικά στον ΕΟΠΥΥ

17/11/2020 2:59:05 μμ
Τα φαρμακεία θα αποζημιώνονται για τα φάρμακα από τον Οργανισμό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραλαβή και επεξεργασία συνταγών φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ και για την εξόφληση των συμβεβλημένων ιδιωτικών φαρμακείων για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Ναυτιλίας (που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ B' 5006/13.11.2020) προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι του Ταμείου θα εξυπηρετούνται από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία, με την επισήμανση ότι η διαδικασία αφορά μόνο την εκτέλεση συνταγών φαρμάκων και όχι ΦΥΚ, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει δημιουργηθεί κατηγορία ασφαλισμένων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία με τους ίδιους όρους και συμμετοχές που ισχύουν για τις συνταγές ΕΟΠΥΥ.Οι συνταγές θα υποβάλλονται μαζί με τις υπόλοιπες συνταγές στον ΕΟΠΥΥ σε ξεχωριστό υποφάκελο με εξωτερική σήμανση. Κάθε φαρμακείο θα εκδίδει διακριτό τιμολόγιο για τη δαπάνη αυτών των συνταγών και θα εκτυπώνει διακριτό Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής. Ο ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει διακριτό ΚΑΕ για την αποζημίωσή τους. Σημειώνεται ότι οι συνταγές εξαιρούνται από rebates.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024