Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα υπέρ και τα κατά της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ

7/7/2023 9:50:43 πμ
Τι αναφέρουν πηγές του f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρεμιέρα χθες για την πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στη μετά Covid-19 εποχή, η οποία ανοίγει επί της ουσίας το δρόμο και για άλλες τέτοιου τύπου γενικές συνελεύσεις, είτε έκτακτες είτε προγραμματισμένες για τον κλάδο των φαρμακείων.


Αν και υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα των φαρμακοποιών για την επιλογή της διαδικτυακής συνάντησης και όχι με φυσική παρουσία, ωστόσο το πρόσημο ήταν θετικό με πολλά στελέχη των φαρμακευτικών συλλόγων να αναφέρουν στο f.daily πως δίνεται ένα ισχυρό εργαλείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε καιρούς κόκκινου συναγερμού αλλά και παράλληλα διευκολύνει τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των φαρμακοποιών.


Στον αντίλογο πάντως υπήρξαν και κάποιες διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τη διαδικτυακή επιλογή. Πηγές του f.daily ανέφεραν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη γίνει με φυσική παρουσία αυτή η γενική συνέλευση. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε το ΔΣ του ΠΦΣ ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος στην Αθήνα, σε περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης, «ήταν είναι μια φθηνή δικαιολογία ώστε το προεδρείο του ΠΦΣ να προβεί σε μονόλογο, αποδυναμώνοντας τη δυνατότητα του διαλόγου σε όλους τους υπολοίπους», σημειώνουν χαρακτηριστικά.


Κατά τη διάρκεια της απολογιστικής γενικής συνέλευσης ακούστηκαν δεκάδες απόψεις από τους εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι είτε καταδίκασαν είτε επικρότησαν το έργο της παρούσας διοίκησης και παράλληλα εξέφρασαν τις θέσεις τους ενόψει των αρχαιρεσιών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου.


Κοινή πεποίθηση πάντως είναι ότι τα τελευταία 3 χρόνια, στα οποία ο κλάδος ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίση της πανδημίας, κατάφερε παράλληλα να κερδίσει ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, παίρνοντας τα εύσημα από πολίτες και κυβέρνηση και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ενδυνάμωση και καθιέρωση του κλάδου των φαρμακείων ως σημαντικού εταίρου στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης ΠΦΥ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη για το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» #197






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας